Diari Més

Religió

Martorell parla de l'olivera com a símbol de força i esperança

L’advocada i exregidora presenta la revista de l’Associació la Salle a l’església de Sant Agustí

Maria Mercè Martorell va estar acompanyada de la coral infantil de La Salle.

Martorell parla de l'olivera com a símbol de força i esperançaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocada i exregidora de l’Ajuntament de Tarragona, Maria Mercè Martorell, va presentar ahir la revista de l’Associació la Salle, en un acte celebrat a l’església de Sant Agustí, on els components de la coral infantil, formada per alumnes de quart, cinquè i sisè de Primària, van interpretar unes peces musicals. Com va remarcar el president de l’associació, Joaquim Julià, «han assajat a l’hora del pati, dirigits per Marta Linares».

Set misteris de confraries de la Setmana Santa van ser testimonis del pregó de Maria Mercè Martorell. Julià, qui va remarcar que «hem canviat el format de presentació de la revista», va comentar que l’acte estava presidit «pel nostre pas titular, Vetlleu i Pregueu», que camina cap a la celebració dels seus 75 anys. El president de l’entitat va dir, també, que la revista «és el resultat de l’esforç de tots».

La intervenció de Maria Mercè Martorell va ser seguida per prop de 150 persones que es van citar a Sant Agustí. La pregonera va recordar, precisament, que «visc en un dels xalets de la Salle, anomenats així perquè van ser construïts en terrenys lasalians». «El meu pare, que era persona avançada, va proposar que, a aquell conjunt de cases, se li digués xalets de la Salle, com així va ser».

Martorell va escollir l’olivera i l’oli com a fil conductor de la presentació de la revista. Va dir que «l’olivera està present en el gènesi, és un símbol d’esperança i de força per aguantar». La presentadora de la revista de l’Associació la Salle va recordar que «es va fer una prova de carbó catorze a una olivera de 2.400 anys que, per tant, ja existia en temps Jesús: això demostra la seva força i perquè és, sens dubte, un símbol per als cristians».

tracking