Diari Més

La Móra ja té una plaça dedicada al mossèn belga Ernesto Walrravens

Va arribar a Tarragona el 1971 i va contribuir en el finançament de l’església de la urbanització

L'arquebisbe Jaume Pujol va descobrir la placa amb el nom de plaça Ernesto Walrravens.

La Móra ja té una plaça dedicada al mossèn belga Ernesto WalrravensCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 2013 veïns de la Móra van dedicar un monòlit a mossèn Ernesto Walrravens Gilbert, un belga que va aterrar a Tarragona el 1971. L’homenatge va produir-se dos anys abans de la seva mort a 90 anys. En aquella ocasió, van expressar el seu desig de donar el seu nom a una plaça de la urbanització. Ahir, l’Ajuntament la va inaugurar. L’arquebisbe, Jaume Pujol, va descobrir la placa amb el nom de la plaça i va recordar la figura de mossèn Ernesto, «a qui vaig conèixer i em va explicar com va veure créixer aquest barri de Tarragona». «Sempre que passem per aquesta plaça, el recordarem», va dir.

Per la seva banda, el president de l’Associació de Veïns de la Móra-Tamarit, Francesc Garcia, va dedicar unes emocionades paraules a mossèn Ernesto: «Era una persona petita, d’estatura, però tenia un gran cor i es va fer estimar per tots nosaltres». El regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament, Francesc Roca, va dir que «aquest acte és un reconeixement als valors de mossèn Ernesto, uns valors que són molt vigents».

Amic de la família reial belga

Ernesto Walrravens Gilbert, el pare Ernesto, va néixer a Brussel·les el 1924 i va morir el 7 d’abril del 2015. La seva vinculació amb Tarragona va començar a inicis de la dècada dels setanta, quan van començar a arribar els primers turistes estrangers en massa, i va ser per casualitat. La seva germana tenia una casa a la urbanització la Móra. Aquell mateix any va adquirir-ne una a pocs metres de distància del de la germana.

El pare Ernesto pertanyia a una família acomodada. El seu pare va ser advocat del Palau Reial de Bèlgica i va mantenir una estreta amistat amb la família reial del seu país i, en particular, de la reina Fabiola, qui per cert tenia propietats a les comarques tarragonines. Ernesto tenia quatre germans, dels quals dos eren capellans i dues metgesses.

En complir seixanta anys, el pare Ernesto es va jubilar. L’any 1984 va tornar a la ciutat i va demanar autorització als arquebisbes de Brussel·les i de Tarragona per poder exercir com a prevere i, també, construir una església a la Móra. Dos anys després, el 1986, es van iniciar les obres i el 1987 va obrir les seves portes. El projecte va ser finançat pel pare Ernesto. Posteriorment, es va aixecar el campanar i es va procedir a enjardinar l’exterior. Com a curiositat, els murs que delimiten l’església els van construir boy-scouts belgues.

tracking