Diari Més

«Porto el meu fill a classe com al parvulari perquè no pot aparcar»

Els estudiants critiquen l’estat dels aparcaments de Sescelades, però la URV només farà arranjaments «de xapa i pintura»

Aquest és l'estat actual d'un dels aparcaments del Campus Sescelades, ple de clots.

«Porto el meu fill a classe com al parvulari perquè no pot aparcar»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris dels aparcaments del Campus Sescelades, concretament del carrer Joaquín Donato, al costat de les facultats de Química, Psicologia i Educació, critiquen durament l’estat del terreny i la massificació dels mateixos. «Com l’estat de l’aparcament és el que és i s’omple des de primera hora del matí, havíem de buscar una solució. Per això, porto el meu fill a classe com feia durant el parvulari». Aquestes eren les paraules d’Ana Espino, mare d’un jove estudiant de Psicologia del Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili.

Cada matí, Espino agafa el cotxe junt amb el seu fill per dirigir-se a Sant Pere i Sant Pau des de Salou, lloc on resideixen. Segons detallava Espino, «ell té carnet de conduir, però si hagués de buscar plaça de pàrquing, hauria de venir a classe dues hores abans». A més, assegura que «l’estat de la zona d’aparcament és molt dolent» i que, per tant, «l’haurien d’asfaltar». Les crítiques d’Espino se sumen a la dels estudiants que, com ella, arriben cada matí amb la missió de «trobar un lloc, però que a més no molesti cap altre vehicle, perquè si no et ratllen el cotxe». Així ho assegurava la Judit March, alumna del Campus. Segons explicava, «habitualment vinc en moto, però quan no em queda més remei agafo el cotxe, i has de venir amb molt de temps per poder trobar una plaça segura on no molesti el vehicle ni hi hagi perill de rebre cops». Per millorar la situació, expressava, «podrien, com a mínim, asfaltar el terra i marcar les línies de les places». A més, estaria disposada «a pagar un preu simbòlic per aparcar».

L’Anna Tarragona i l’Ana Griffiths, en canvi, no volen pagar ni un euro per deixar el seu cotxe. «Amb el que paguem per estudiar ja és més que suficient. El que han de fer és arreglar el pàrquing d’una vegada, perquè això és una vergonya», expressaven les estudiants. L’Héctor Sánchez, que cursa el seu quart any a la universitat, coincideix amb Tarragona i Griffiths, perquè «el preu de la matrícula és altíssim». Declarava que «els estudiants estem molt cansats», i afegia que «els professors ja tenen el seu aparcament, asfaltat i amb les places marcades, i nosaltres volem exactament el mateix». A més, tant Sánchez com la resta de testimonis asseguraven que «hi ha gent de fora de la universitat que ve a aparcar aquí, i per això està tan massificat».

«És un problema petit»

Tot i les crítiques que els estudiants realitzen sobre l’estat dels aparcaments, des de la Universitat Rovira i Virgili no es preveu cap actuació al respecte. Segons informava a aquest mitjà el Delegat del Rector d’Organització i Recursos, Xavier Farriol, «l’estat de l’aparcament és un problema petit en comparació amb els altres problemes d’obres que tenim». El que sí que es realitzarà, segons Farriol, «són petites actuacions de xapa i pintura, com per exemple posar sorra per tapar els clots». Però, segons deia, «no tenim cap acció més gran prevista per als propers mesos».

tracking