Diari Més

Un vila-secà lidera el restaurant amb més potencial del món d'aquest 2017

El restuarant 'Disfrutar', del xef Eduard Xatruch, ha rebut el Premi Miele en la reunió del grup 'Els 50 millors restaurants del món'

D'esquerra a dreta, els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, en una imatge d'arxiu al restaurant

Un tarragoní lidera el restaurant amb més potencial del món d'aquest 2017ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El xef Eduard Xatruch, de Vila-seca, s'ha mostrat avui sorprès i feliç pel reconeixement mundial al seu restaurant Disfrutar en la reunió del grup Els 50 Millors Restaurants del Món, que li ha atorgat el Premi Miele i l'ha inclòs en el lloc número 55 de la llista de 100.

«En dos anys i mig (des de l'obertura de Disfrutar), aconseguir això per a nosaltres és un reconeixement que ens aferma a la feina», ha declarat a Efe Xatruch (Tarragona, 1981) a Melbourne, hores abans de recollir el Miele.

El Miele es concedeix al restaurant amb més potencial i aquest 2017 l'ha rebut Disfrutar.

«Nosaltres no ens ho esperàvem per a res (...) a part, entrar així d'una manera tan forta en el número 55. És una sorpresa i una alegria», ha afegit el cuiner.

Al desembre del 2014, Oriol Castro, Mateu Casañas i Xatruch van obrir a Barcelona, amb un menú degustació a la carta, Disfrutar, que va rebre la seva primera Estrella Michelin el 2015 i a l'any següent va ser nomenat el Millor Nou Restaurant d'Europa per Opinionated About Dining.

«Nosaltres creiem que el nom que vam posar al restaurant ja és una declaració d'intencions. Nosaltres el que fem és una cuina atrevida, una cuina creativa, però el que volem és que la gent que ve al restaurant s'ho passi molt bé», ha detallat Xatruch.

«Sobretot hi ha una cosa que ens uneix a tots, és el gust i el dir 'que bo que està!' quan menges un plat», ha afegit el xef que, com Castro i Casañas, va treballar per a Ferran Adrià a elBulli.

tracking