Diari Més

Passat, present i futur del mar Mediterrani en una exposició a CaixaForum Tarragona

La mostra es podrà visitar del 6 d'abril al 30 de juliol

L'exposició sobre el mar Mediterrani es podrà visitar del 6 d'abril fins el 30 de juliol.

Passat, present i futur del mar Mediterrani en una exposició a CaixaForum TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exposició Mediterrani. El nostre mar com mai l’has vistarriba a CaixaFòrum Tarragona per traslladar els visitants als orígens d’aquest mar, des que va esdevenir desèrtic fins que el moviment de les plaques tectòniques el va tornar a convertir en el mar que coneixem avui dia. La mostra també explica les seves particularitats biològiques i geològiques, a més de mostrar alguns dels programes actuals d’investigació científica que s’han centrat en el Mediterrani.

L’exposició ha estat presentada aquest matí de la mà de la directora de l’entitat, Glòria Olivé, i el membre de l’Àrea de Investigació i Coneixement de la Fundació Bancària “la Caixa”, Javier Hidalgo. La mostra pretén que els visitants reflexionin sobre la relació dels humans amb el mar i sobre com cal actuar davant la superpoblació de les costes i la limitada capacitat de renovació del Mediterrani, que l’han convertit en una zona amb uns nivells de contaminació i d’espècies en perill d’extinció dels més alts del món. L’exposició mostra d’aquesta manera, i del 6 d'abril al 30 de juliol, present, passat i futur d’aquest mar.

La conferència inaugural Conèixer el nostre mar: el Mediterrani, a un clictindrà lloc aquest dimecres a les 19h a càrrec de Joaquim Tintoré, professor d’oceonografia física del csic a l’IMEDEA (CSIC-UIB) i director del SOCIB. La inauguració tindrà lloc tot seguit, a les 20h.

La directora de l'entitat, Glòria Olivé, i el membre de l'Àrea de Investigació i Coneixement de la Fundació Bancària “la Caixa”, Javier Hidalgo, en la presentació de l'exposició.

Passat, present i futur del mar Mediterrani en una exposició a CaixaForum TarragonaCedida

tracking