Diari Més

Municipal

Floria anuncia que anul·laran la multa al cupaire que repartia paperetes pel referèndum

La decisió s'ha pres després de revisar l'expedient i fer la consulta jurídica el matí d'aquest dimecres

Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

La Guàrdia Urbana ampliarà en 25 places la seva plantilla en mig anyCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona anul·larà la multa d’ofici de 500 euros que la Guàrdia Urbana va posar ahir dimarts a un militant de la CUP que repartia propaganda pel referèndum. Així ho ha anunciat la regidora de Seguretat Ciutadana i portaveu del Govern a Tarragona, Begoña Floria, en el seu perfil de Twitter. La decisió d’anul·lar la sanció s’ha pres després de revisar l’expedient i fer la consulta jurídica aquest mateix dimecres a primera hora del matí, tal i com indica Floria.

La sanció al cupaire per «realitzar qualsevol modalitat de publicitat sense autorització» ha causat debat a Twitter. Un usuari ha citat a Floria tot publicat una imatge de l’Ordença Municipal que mostra el punt en què s’explica que «no s’entendran com a publicitat les activitats de difusió realitzades pels partitis polítics», entre d’altres. La regidora ha respost a aquesta piulada preguntant-se «perquè ens posen tots tan nerviosos tan ràpid» i ha admès que «hi ha hagut un error, s’ha mirat bé i jurídicament com toca i es resoldrà».

També hi ha hagut una picabaralla dialèctica a Twitter entre Floria i el portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà. El d’ERC s’ha preguntat «que hagués passat si no ens haguéssim indignat» i expressava el seu desig de saber «quins precedents hi ha de multes per situacions semblants». Floria ha respost a la piulada, també via xarxa social, recomanant «més telèfon i menys twitter», a més de «serenitat», i ha opinat que «la indignació no és el millor camí per construir un país més fratern».

tracking