Diari Més

Els veïns de Tarragona Centre, contraris al centre de difusió científica del Banc d'Espanya

Consideren que l'equipament es podria instal·lar en altres espais de titularitat municipal, com la Tabacalera i la Savinosa

Imatge de la façana de l'edifici del Banc d'Espanya

L'AAVV Tarragona Centre busca utilitat per al Banc d'EspanyaGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la presentació oficial del projecte que transformarà el Banc d'Espanya en un centre cultural dedifusió de l'activitat científica, l'Associació de Veïns Tarragona Centre mostra la seva disconformitat amb la iniciativa. Els veïns consideren que Tarragona pot ubicar aquestes instal·lacions en «molts altres equipaments de titularitat municipal, com la Tabacalera o l'antic preventori de la Savinosa».

Però el que creuen que hauria d'ubicar l'edifici del Banc d'Espanya dista molt de la proposta que el consistori vol tirar endavant: «El Banc d'Espanya és un edifici emblemàtic, amb una ubicació privilegiada al centre de la ciutat, en un entorn on existeixen nombroses mancances d'equipaments socials i culturals oberts a la ciutadania». Per aquest motiu, els veïns demanen que es replantegi el projecte per ubicar-hisales d'actes i activitats culturals, una ludoteca i espai per als infants, sales d'exposicions, sales de formació, sales d'estudis per als joves, sales de lectura, etc.

Aquestes són només algunes de les propostes que transmeten des de l'Associació. «Pensem que comprometre la totalitat dels 2.400 metres de l'edifici del Banc d'Espanya per aquest projecte és un error», conclouen.

tracking