Diari Més

Sancionen amb 500€ un militant de la CUP per repartir propaganda del referèndum

La multa imposada per la Guàrdia Urbana recull que és per «realitzar qualsevol modalitat de publicitat sense autorització»

Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

La Guàrdia Urbana ampliarà en 25 places la seva plantilla en mig anyCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha sancionat amb una multa de 500 euros un militant de la CUP per repartir propaganda del referèndum a la Rambla Nova. Així ho comunica el grup municipal, després que els fets hagin tingut lloc a la ciutat al voltant de tres quarts de cinc de la tarda d'aquest dimarts. Els dos agents de la Guàrdia Urbana han justificat la multa per «realitzar qualsevol modalitat de publicitat sense autorització». A més de la sanció econòmica també han requisat els papers que quedaven per repartir. Des de la Candidatura informen que recorraran la sanció imposada «perquè entenem que està mancada de fonament i que atempta contra la llibertat d’expressió política».

Segons asseguren des de la CUP, altres militants de la Candidatura han repartit aquests flyers «amb total normalitat i sense cap mena d'incident durant tot el dia a molts altres municipis i també a Tarragona, fins i tot amb presència de la Guàrdia Urbana». Amb aquesta campanya, la CUP reclama que des de la Generalitat es concreti una data i una pregunta per a la celebració del referèndum d'autodeterminació.

La portaveu cupaire, Laia Estrada, remarca que «avui s’han repartit 250.000 butlletes arreu del país i Tarragona ha estat l’únic lloc on algú ha estat multat per defensar el referèndum». El conseller cupaire Jordi Martí Font ha afegit que «novament l’alcalde Ballesteros persegueix l’independentisme tarragoní amb els mitjans que té al seu abast».

tracking