Diari Més

Es busquen voluntaris que llegeixin a la gent gran per Sant Jordi

Aquest dimarts és l'últim dia per formar part de la llista de lectors

La Rambla Nova, plena de gom a gom per Sant Jordi

La Rambla Nova, plena de gom a gom per Sant JordiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona, com ja és habitual, fa una crida als lectors i lectores que estiguin interessats a participar en les lectures que s’organitzen cada any per Sant Jordi. L’activitat d’aquest any serà 'La veu em frisa' i té l’objectiu d’acostar aquesta festa a les persones que es troben en situacions que no els permeten celebrar-la al carrer com per exemple els hospitals, les residències de gent gran, etc.

Consistirà en llegir una selecció de textos elaborada per la Biblioteca Pública de Tarragona, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, la Direcció General de Política Lingüística, l’Escola Oficial d’Idiomes i Òmnium Cultural, que es facilitarà amb antelació als lectors. Són textos breus, com ara faules i poemes. A l’inici de l’acte es durà a terme una presentació i després s’introduiran les diferents lectures.

Ja que Sant Jordi, enguany, cau en diumenge hi haurà força actes que es faran altres dies al voltant d’aquesta data. Les lectures es realitzaran a tots els centres, amb la intenció que els lectors s’hagin de desplaçar el mínim, malgrat que no es garanteix que puguin triar el centre.

Per formar part de la llista de lectors, és necessari adreçar-se al Departament de Cultura, al 977 251 483 o enviar un missatge de correu electrònic a l’adreça atomasc@gencat.cat abans del dia 4 d’abril. El dia 7 d’abril, les persones que s’hagin ofert per llegir rebran la confirmació del lloc i l’horari que els ha correspost, a més del dossier amb els textos.

Els llocs on es realitzaran les lectures es distribuiran en dues jornades:

Dijous 20 d’abril: Residència Santa Tecla Llevant (10.30 h) ; Centre Sociosanitari Ciutat de Reus (11 h) ; Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Centre de dia) (11 h) ; Residència Mare de Déu de la Mercè de Tarragona (11.30 h) ; Residència Santa Tecla Ponent (12 h) ; Policlínica Comarcal del Vendrell (16 h) ; Residència Cambrils Suite (16 h).

Divendres 21 d’abril: Residència i Centre de dia per a gent gran de Reus (11h) ; Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona (11h); Residència l’Onada de Tarragona (11h ); Residència de Vila-seca (11h); Pius Hospital de Valls (Sociosanitari) (12h) Centre Sociosanitari i Residència Assistida Salou (16h) ; Residència Les Alzines de Tarragona (16.30h); Residència Les Vinyes de Falset (16.30h); Residència La Muntanyeta del Vendrell (17h).

tracking