Diari Més

Inversions

El Parc Científic i Tecnològic de Sescelades es queda a mig fer

La Diputació aprova la liquidació de la societat promotora, com ja van fer Ajuntament i URV

El Parc Científic i Tecnològic havia de formar part del Campus Sescelades de la URV.

El Parc Científic i Tecnològic de Sescelades es queda a mig ferDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Científic i Tecnològic de Tarragona que s’havia de construir a Sant Pere Sescelades ha passat a millor vida. El ple de la Diputació del passat divendres va aprovar la liquidació de la societat promotora. Abans, l’Ajuntament de Tarragona, el principal accionista, i la Universitat Rovira i Virgili, havien decidit, també, la seva desvinculació. La societat promotora la van formar tretze entitats.

Un hotel, edificis destinats a la investigació científica o a habitatges per investigadors i estudiants, a més de zones d’oci i per a la pràctica d’esport, com preveia el macroprojecte, van anant perdent interès amb el transcurs dels anys. Fins i tot, inicialment s’havia previst construir en l’ampli espai destinat al Parc, entre la carretera de Valls i el barri de Sant Pere i Sant Pau, la vil·la olímpica dels Jocs Mediterranis, un altre projecte que va ser desestimat.

De tot el que es va preveure en el disseny inicial del Parc, gairebé res s’ha dut a la realitat. El camí va començar gairebé amb el segle. La societat promotora del Parc Científic i Tecnològic de la URV al Campus Sescelades es va constituir el setembre del 2004. L’any 2009 l’Ajuntament de Tarragona es va convertir en el soci majoritari. En el moment de la seva constitució es va acordar que cada una de les entitats havia d’aportar 6 milions d’euros al capital conjunt, que ascendia a 78 milions.

A inicis de l’any 2009, dels equipaments inclosos en la primera fase d’execució del Parc només es va completar una petita part. Va ser l’ampliació de l’Institut Català d’Investigació Química, i estaven en construcció altres dependències com l’edifici del centre d’R+D+I en química, les obres de les quals es van iniciar el 2005, a més d’altres intervencions.

Fre al nou impuls

Aquell any, el regidor de Promoció Econòmica de Tarragona, Sergi de los Rios, volia donar un nou impuls al Parc, i el POUM preveia una ampliació de les 25 hectàrees inicials a 47,5. El centre de convencions, l’hotel, la zona residencial i la implantació d’empreses han caigut en l’oblit. El 2009, des de l’Ajuntament s’assegurava que l’edifici del Parc Científic i Tecnològic estaria acabat en el curs del 2010. La bona voluntat dels impulsors es va consumir sense veure els resultats del projecte inicial. Ara, després del plenari de la Diputació del passat divendres, es pot donar per definitivament liquidat.

tracking