Diari Més

BIC Graphic comunica l'acomiadament col·lectiu als treballadors

La direcció sondeja als treballadors sobre la possibilitat de realitzar un únic acomiadament per BIC Graphic i Norwood

L'empresa està situada a la Canonja.

Bic Graphic declina la mediació proposada pel Tribunal LaboralCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció de BIC Graphic iniciarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) tant per a BIC Graphic com per a Norwood. Així ho ha comunicat la direcció de l'empresa, que té seu a Tarragona, al comitè d'empresa de BIC Graphic Europe a Tarragona.El procés d'acomiadament col·lectiu afectarà tant a la mateixa BIC Graphic com a Norwood Promotional Products, SLU. En aquest sentit, la direcció ha informat aquest mateix dimarts al comitè d'empresa que és necessària la creació d'una comissió representativa de treballadors per negociar els acomiadaments. Aquesta haurà d'estar formada per 13 persones en un termini màxim de set dies. La direcció també sondeja als treballadors sobre la possibilitat de realitzar un únic acomiadament col·lectiu per les dues empreses.

Els problemes amb BIC Graphic van començar al febrer de 2016, quan la filial dedicada a la producció de material promocional anunciava que obria un estudi de mercat que decidiria el futur d’aquesta línia de negoci que dóna feina a més 37o família del territori. Segons el sindicat de la UGT, l’empresa els va informar que es portaria a terme una anàlisi global de totes les filials que l’empresa té repartides per al món, i que depenent dels resultats es plantejarien alguns canvis en l’empresa a finals d’any.

Algunes de les opcions de canvi eren, per exemple, la venda total o parcial de l’empresa BIC Graphic, trobar una empresa interessada a incorporar-se al projecte, o bé continuar com fins el moment i seguir invertint en l’àmbit mundial.

BIC Graphic és la filial que s’ocupa dels productes promocionals del Grup BIC. Durant els anys 60, els clients demanaven instruments d’escriptura personalitzats amb els seus logotips. Així doncs, l’any 1960 es va formar l’empresa BIC Graphic, que s’encarrega de produir productes com encenedors, llibretes, bolígrafs o material d’oficina corporatiu. La seu tarragonina va obrir-se el 1967.

tracking