Diari Més

Oci

Una aventura de 20 dies de durada per mar per provar-se a un mateix

Andrés Grego, de 46 anys, vol portar una embarcació des de Trieste fins a Tarragona

Andrés Grego, davant del Jardí Vertical, instants abans d'explicar la seva aventura.

Una aventura de 20 dies de durada per aigua per provar-se a un mateixBlanca del Cacho Estil-les

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha qui decideix gastar-se part dels seus estalvis, o tots sencers, en un cotxe de luxe, l’entrada d’una segona residència o, fins i tot, en un viatge per tot el món. Però Andrés Grego, de 46 anys, ha preferit comprar-se un vaixell.

Ell, prefereix no esmentar-ne el cost, ja que «no és rellevant», però no té cap inconvenient esmentar en el que li costaria portar-lo des de l’indret on l’ha adquirit. Després de buscar mesos i mesos, va trobar a Trieste, Itàlia, una embarcació de deu metres que estava «en un estat prou bo, era el que buscava». El problema, és que era molt lluny i, com no, ell és tarragoní, i vol utilitzar-la a Tarragona. De fet, ja li ha trobat un bon allotjament al Club Nàutic Tarragona.

«Hi ha dues formes de portar el vaixell: fer-ho jo, o que me’l portin fins aquí», explica Grego, qui detalla que «me’l portin costa uns 6 euros per milla». Hi ha 1.500 milles de trajecte, o sigui, que serien uns 7.500 euros. Una segona opció, és «pagar-li a algú 120 euros al dia més despeses perquè la traslladi». No li va agradar cap de les dues opcions, i ha preferit organitzar una tripulació de sis persones que realitzarà una travessia de vint dies de durada fins a Tarragona.

Dos seran sempre els mateixos

«Serem sis, encara que, de fixes, només n’hi haurà dos», explica Andrés Grego, sobre l’aventura que arrencarà demà. En una de les aturades que realitzarà el vaixell, baixaran dos tripulants i en pujaran dos de nous, ja que no tothom pot tenir gairebé tres setmanes lliures per poder navegar pel mar. Un dels tripulants serà Tete Sabaté, director del Club Nàutic Salou, i íntim amic del nou propietari del vaixell.

«La nostra idea és realitzar tot el trajecte sense motor, motiu pel qual necessito gent amb molta experiència al mar». Andrés Grego i Belén, arribada des de Ferrol, seran els dos únics que realitzaran tota la travessia, mentre que, a banda de Tete Sabaté, també hi participaran Rafel, de Torredembarra, un home jubilat que aportarà molta experiència i un jove membre dels Xiquets de Tarragona. Gent de tot tipus i de totes les edats. Però no van ser els únics que es van proposar per prendre part d’aquesta aventura, juntament amb Andrés Grego.

De fet, el mateix Grego detalla que «quan vaig anunciar que volia realitzar aquesta travessia, vaig rebre resposta d’unes 40 persones que em volien acompanyar. Havia de triar, però els estic molt agraït a tots».

tracking