Diari Més

Successos

Sorprenen a un tarragoní copiant a l'examen de conduir amb mòbil i audiòfon

S'ha declarat a la persona no apta per a l'obtenció del carnet de conduir B

Una de les preguntes de l'examen teòric de conduir.

Sorprenen un tarragoní copiant a l'examen de conduir amb mòbil i audiòfonDGT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil de La Rioja ha sorprès «in fraganti» tres persones, una amb domicili a Tarragona, una a Badalona i la tercera a Sant Sebastià, quan intentaven copiar a l'examen de conduir de classe B amb un mòbil i un audiòfon ocults a la seva roba i orelles. Els implicats en aquests fets són tres homes de 41, 33, 36 i anys naturals del Pakistan, el Marroc i Romania.

El comportament d'aquestes tres persones durant la prova i la manera en la qual sostenien els qüestionaris entre les seves mans per llegir-los va ser el que va fer sospitar els agents i examinadors de possibles anomalies. Una vegada finalitzades, es va procedir a la seva identificació en una sala annexa. Llavors va ser quan es va comprovar que ocultaven, entre la seva roba, un telèfon mòbil. La seva càmera havia estat inserida en un forat realitzat a la part frontal de la samarreta per transmetre en línia l'examen mitjançant Skype.

A les butxaques hi tenien un dispositiu receptor Bluetooth que enviava senyal d'àudio a un petit audiòfon que portaven a una de les orelles, on rebien les respostes correctes dels exàmens. Després de les troballes, es van aixecar les corresponents actes del què havia passat, es va intervenir el material electrònic per a la seva destrucció i es va declarar aquestes tres persones «no aptes» en l'examen teòric del permís de conduir de la classe B.

Aquesta actuació es va desenvolupar al febrer i març, arran de les diferents inspeccions rutinàries que es realitzen a tots els opositors que es presenten a les proves per a l'obtenció dels permisos de conducció, que tracten d'evitar les suplantacions d'identitat i qualsevol irregularitat i il·legalitat mitjançant l'ús d'equips electrònics durant els exàmens.

tracking