Diari Més

Reclamen un carril bici i de vianants a la zona de l'antiga Laboral

El 19 d'abril està prevista una pedalada reivindicativa

Alumnes, mentre caminen per la carretera.

Reclamen un carril bici i de vianants a la zona de l'antiga LaboralCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup per una Mobilitat Social i Ambientalment Justa a Tarragona, els instituts Pere Martell, Cal·lípolís i Vidal i Barraquer i el Club Ciclista Camp Clar han convocat, pel dia 19 d'abril, una pedalada reivindicativa per reclamar un carril bici i peatonal a la zona de l'actual Complex Educatiu, antiga Laboral.

Segons es queixen, mitjançant un comunicat, «unes 2.500 persones es desplacen cada dia al Complex Educatiu, el que suposa un 1,4% dels desplaçaments motoritzats que es generen a Tarragona». Tot i això, asseguren que «és impossible accedir en condicions de seguretat caminant o en bici», motiu pel qual reclamen aquest nou carril.

«Aquesta situació rocambolesca és repeteix en diferents punts de la nostra ciutat; només tenim un carril bici d'obstacles d'ús diari que travessa la N-340 pels barris de ponent, però no acaba de conectar el centre de la ciutat i per tant deixa sense opcions segures d'arribar en bici al centre, on trobem un altre dels grans centres de graus formatius el Vidal i Barraquer», expliquen totes les entitats i escoles que es queixen en el comunicat.

Per això, «considerem que aquesta situació pot ser canviada d'una manera facil, i amb una inversió força reduida en comparació amb el cost dels Jocs del Mediterrani o el Mercat Central, amb la construcció de 4 quilòmetres de carril bici que unirien el carril bici existent entre el complex educatiu i centre ciutat, això donaria salut,seguretat i esport a la ciutat».

La pedalada reivindicativa arrencarà a les deu del matí i està oberta a tothom que hi vulgui participar.

tracking