Diari Més

Logística

El Port de Tarragona informarà a Mercolleida de les exportacions de bestiar viu

La mesura permetrà una major competitivitat de preus a les exportacions lleidatanes

Imatge d'arxiu d'una càrrega de bestiar viu al Port de Tarragona.

El Port de Tarragona informarà a Mercolleida de les exportacions de bestiar viuCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercolleida informarà els seus abonats del tràfic de bestiar viu del port de Tarragona, segons l'acord de col·laboració al qual han arribat els dos organismes, informa el port tarraconense.

A partir d'aquest mes d'abril, Mercolleida informarà sobre el volum de les exportacions setmanals de bestiar viu des de l'enclavament tarraconense.

Aquesta informació inclou el nombre de caps, amb detall d'espècie i destí i obeeix a l'augment d'aquestes exportacions amb destinació als ports de l'Orient Mitjà, per ser sacrificades mitjançant els ritus musulmans.

L'acord pretén facilitar als operadors dels mercats boví i oví informació objectiva de primera mà que els permeti incrementar la seva competitivitat.

El 2016, el Port de Tarragona va operar 37.870 caps de bestiar i 237.881 caps d'oví, cosa que el situa, juntament amb els ports de Cartagena (Múrcia) i de Seta (França) com una de les principals vies exportadores de bestiar viu del sud d'Europa.

Mercolleida considera que aquest acord de col·laboració és un pas «crucial» per millorar la transparència d'aquests mercats.

La Llotja Agropecuaria de Lleida lidera -en col·laboració amb Mercamurcia i Mercabarna- el Mercat en origen nacional del boví de carn (Monvac), que fixa els preus de referència entre els principals operadors del mercat.

Les cotitzacions de Mercolleida són també referent de la zona de producció d'oví a Catalunya.

Amb l'obertura d'aquesta nova via de comunicació, la Llotja Agropecuaria de Lleida es posiciona com un informador privilegiat de les operacions en viu, que determinen el preu d'una part molt significativa del mercat.

tracking