Diari Més

El Gremi de Pagesos fa una presentació de l'opuscle teatralitzada

Una actuació amb música jueva a l’església de Sant Llorenç sorpren els assistents a l’acte

La presència del grup de reconstrucció a l'Esglèsia de Sant Llorenç va sobtar els assistents.

El Gremi de Pagesos fa una presentació de l'opuscle teatralitzadaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre va fer ahir una presentació de l’opuscle de Setmana Santa força diferent del que és habitual i va sorprendre els assistents. El president de l’entitat, Raül Font, va iniciar l’acte agraint les col·laboracions de persones que amb els seus articles han contribuït a donar forma a l’opuscle i, seguidament, va fer un breu resum del contingut. A partir d’aquest moment, tot va experimentar un gir espectacular i sorprenent amb l’arribada d’un grup de recreació històrica que organitza visites guiades a la Tarragona jueva, tan vinculada a la Part Alta de la ciutat.

Iber Arqueologia Patrimoni i Turisme és un spin-off derivat de la Universitat Rovira i Virgili que encapçala l’arqueòleg David Bea. Ahir va sorprendre les persones que van acudir a la presentació de l’opuscle del Gremi de Pagesos i que van omplir l’església medieval de Sant Llorenç. Aquest grup de recreació acostuma a finalitzar, precisament en aquest espai, les visites guiades que organitza per donar a conèixer la Tarragona jueva als turistes.

Un cop arribats al lloc els seus components, Pili Cugat, coneguda com la jueva de Tortosa, i el guitarrista Carlos Luppiñán van interpretar unes peces musicals relacionades amb l’època en què els jueus habitaven el marge esquerre de la Part Alta, entre la plaça dels Àngels i el passeig de Sant Antoni, i amb l’epicentre als carrers Portell i Granada.

La presentació de l’opuscle va finalitzar amb l’actuació del Grup Cantabambolines, de l’Escola de Música, sota la direcció de Teresa Valls, que va interpretar Ad pacem i Ave Maria.

El president del Gremi de Pagesos va manifestar a Diari Més que «hem volgut fer una presentació de l’opuscle diferent de la clàssica i tradicional, i penso que ens hem en sortit». «Hem decidit substituir la reflexió per part d’un conferenciant per aquesta recreació i les interpretacions musicals», va dir Raül Font, qui va afirmar que «la dramatització ha agradat els assistents».

La confraria del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre és una de les més antigues de la Setmana Santa de Tarragona i ha participat en la processó del Divendres Sant des dels seus orígens. Va ser fundada el 12 de gener de l’any 1705 i la seva creació va ser el resultat de la fusió de la Confraria de Santa Maria Magdalena, del Gremi d’Hortolans (s. XIV), i de la Confraria de Sant Llorenç, del Gremi de Bracers (s. XV).

tracking