Diari Més

Docència

La URV investirà Doctor Honoris Causa a Ramon Gomis de Barberà el divendres

Apadrinat per Ramon Maria Miralles, director del departament de Medicina i Cirurgia de la URV

és fill il·lustre de Reus i ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi

La URV investirà Doctor Honoris Causa a Ramon Gomis de Barberà el divendresHospital Clínic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Rovira i Virgili investirà Doctor Honoris Causa Ramon Gomis de Barberà, en un acte que tindrà lloc demà divendres al Paranimf del Rectorat i començarà a les 12 hores. El seu padrí serà Ramon Maria Miralles, director del departament de Medicina i Cirurgia de la universitat tarragonina.

Ramon Gomis (Reus, 1946) és metge endocrinòleg, director de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), catedràtic d’Endocrinologia de la Universitat de Barcelona, consultor sènior de l’Hospital Clínic de Barcelona i president de la Fundació SED de la Sociedad Española de Diabetes. És fill il·lustre de Reus i ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi i presideix el Patronat del Teatre Lliure.

Gomis s’ha centrat la recerca, clínica i bàsica, en la diabetis i l’obesitat, en la qual ha liderat el seu grup en el marc de l’IDIBAPS-Hospital Clínic. També ha estat investigador principal de projectes finançats per entitats públiques i privades estatals i internacionals de manera continuada des de l’inici de la seva carrera professional. Arran de tota aquesta recerca, ha publicat més de 300 articles originals en les revistes més prestigioses (The Lanvet, The New England Journal of Medicine, Diabetes Care, Diabetis, Cell, Diabetologia) i també és autor de quatre patents sobre l’obesitat, la malaltia d’Alzheimer, l’hemostàsia i els mètodes de diagnosi de la diabetis tipus 2. Ha escrit 21 capítols de llibres de text adreçats a estudiants de medicina i ha dirigit 26 tesis doctorals.

Ramon Gomis ha presidit la Societat Espanyola de Diabetis i ha estat membre del Consell de l’Associació Europea per a l’Estudi de la Diabetis (EASD) i de la Unió Europea de Metges Especialistes. També ha format part de nombroses comissions governamentals i ha estat avaluador de projectes d’agències estatals nacionals, internacionals i comitès editorials.

En la seva trajectòria ha rebut diversos premis entre els quals destaquen la Medalla Narcís Montoriol al mèrit científic i tecnològic i el Premi Nacional de Recerca, atorgats per la Generalitat de Catalunya; el Premi d’Investigació Clínica Biomèdica de la Fundació Lilly i el Premi en Investigació Bàsica en Diabetis de la Societat Espanyola de Diabetis.

Gomis ha estat director de la Fundació Clínic per la Recerca Biomèdica i director científic del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades.

tracking