Diari Més

La Salle haurà restaurat els passos l'any vinent pel seu 75è aniversari

El viacrucis que l’associació farà el Dilluns Sant modifica el recorregut i introdueix novetats

El pas l'Oració a l'Hort ha estat restaurat en un taller familiar de Guadalajara especialitzat en art religiós.

La Salle haurà restaurat els passos l'any vinent pel seu 75è aniversariCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació La Salle presenta aquesta Setmana Santa diverses novetats i l’objectiu és tenir els passos restaurats l’any vinent, coincidint amb el centenari de la fundació de l’entitat, fet que va tenir lloc el 1918. El divendres 7 d’abril serà un dia especial, ja que es procedirà a la benedicció del Crist de les Set Paraules, que ha estat remodelat. L’acte començarà a les 18 hores, a la seu del col·legi. També es procedirà a la benedicció del pas l’Oració a l’Hort, que ha estat restaurat en el taller Artemartinez, d’Horche (Guadalajara), d’arrelada experiència des de l’any 1942 i en el qual treballa la tercera generació d’una família d’artesans.

El president de l’Associació La Salle, Joaquim Julià, va manifestar ahir a Diari Més que la restauració arriba 75 anys després de la construcció del pas i, del treball realitzat, va destacar el fet que «s’ha fet un nou crist seguint l’original que teníem abans de la Guerra Civil». Julià va comentar que fa especial il·lusió «perquè s’ha fet a partir de fotografies i uns dibuixos i, per tant, és el mateix que van dissenyar antics alumnes fa molts anys».

També és novetat el canvi de recorregut del viacrucis que tindrà lloc el Dilluns Sant, a partir de les 20 hores, i que coincidirà amb el setanta-cinquè aniversari de les Set Paraules. «El dediquem als professors, alumnes i exalumnes traspassats», va dir Julià, qui va afegir que «serà bonitcper què passarà pel túnel de les Oblates i per davant de l’edifici de la Universitat Rovira i Virgili, per dirigir-nos al carrer Llorer, plaça de la Pagesia i Arc de Sant Llorens fins a arribar al pla de la Seu». La tornada «serà pel carrer de les Coques», va remarcar el president de l’Associació.

Julià va afegir que, en el tram final del viacrucis, la coral Mors Cantars «interpretarà el Miserere mentre el pas anirà pujant pel Portal del Carro fins a arribar a Sant Magí». En el mateix acte, «dipositarem unes veles de color grana a l’altar com a ofrena i un ram de flors blanques». Igualment, aquest any han estat restaurats els canelobres del pas Vetlleu i Pregeu.

tracking