Diari Més

Cortés recorda les primeres emissions de la processó del Divendres Sant

El periodisme, present en la presentació de l’opuscle del Descendiment de la Creu

El periodista Carles Cortés, ahir durant la presentació de l'opuscle a l'església de Sant Agustí.

Cortés recorda les primeres emissions de la processó del Divendres SantCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El periodista tarragoní Carles Cortés va presentar ahir l’opuscle de Setmana Santa de la Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu, que es va celebrar a l’església de Sant Agustí. Periodistes mítics de la ciutat com Josep Maria Tarrasa, Xavier Pedrol, Manel Pastor, Enric Pujol o Dídac Bertran van ser alguns als quals es va referir Cortés durant la seva intervenció. Les seves veus, mitjançant la ràdio, primer, i la televisió, posteriorment, han fet possible en les últimes dècades que la processió del Divendres Sant hagi arribat a les llars tarragonines.

En la presentació de l’opuscle, Cortés va deixar una mica de banda el component pròpiament religiós de la Setmana Santa tarragonina per centrar-se en aquells professionals del periodisme que, sobretot a través de les ones de Ràdio Tarragona, Ràdio Fòrum i Tarragona Ràdio, i també per les pantalles de televisió com TAC 12, entre altres mitjans, van protagonitzar documentades retransmissions que van facilitar apropar la processió del Divendres Sant a persones que, per diversos motius, no hi podien assistir presencialment.

«He volgut fer un recorregut vital, personal, des de la meva experiència a la Setmana Santa, per arribar a un objectiu que m’he marcat per fer un reconeixement a aquesta gent dels mitjans de comunicació que han fet possible la retransmissió de processions», va dir Cortés, qui va subratllar que «segur que m’he deixat el nom d’algun periodista dels molts que han contribuït a portar la Setmana Santa a les cases de Tarragona i a tarragonins que viuen lluny de la ciutat».

Cortés va dedicar una bona part de la seva intervenció a destacar la figura del periodista Dídac Bertran, «perquè a través d’ell he viscut la nostra Setmana Santa a través de la ràdio i de la televisió».

Josep Maria Tarrasa, per citar un exemple, va iniciar les retransmissions de la Setmana Santa des dels micròfons de Ràdio Tarragona l’any 1954. Per tant, va portar les processons als domicilis tarragonins ara fa 63 anys. A més, sempre va estar molt vinculat a la Setmana Santa de la ciutat. L’any 1040 va presidir la Germandat del Nostre Pare Jesús de la Passió.

La presentació de l’opuscle ahir a l’església de Sant Agustí va ser el primer acte públic del nou president de la congregació, Jordi Folch Ras, qui aquest any s’estrena al capdavant de la veterana entitat.

tracking