Diari Més

Josep Lluís Peñalver: President de l'Esbart Dansaire de Tarragona

«Adaptem danses a l'actualitat, però sense perdre el rigor»

L’Esbart Dansaire presentarà al novembre un nou espectacle, amb motiu del 35è aniversari

Josep Lluís Peñalver president de l'Esbart Dansaire de Tarragona.

«Adaptem danses a l'actualitat, però sense perdre el rigor»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Esbart Dansaire de Tarragona es troba en plena celebració del 35 aniversari de la seva fundació. En aquest temps, l’entitat ha recuperat diferents balls, com el Ball de Gitanes de Tarragona (1985) o el Ball dels Set Pecats Capitals (2003). El pròxim diumenge, el grup de veterans farà una actuació a la Sala Eutyches, a partir de les 18:30 hores i amb entrada gratuïta, i compartiran escenari amb l’Esbart Egarenc i el grup Picapoll de l’Esbart Manresà. Una de les persones que hi participarà és Josep Lluís Peñalver, president de l’entitat des de fa dos anys i soci fundador.

— Com es presenta la trobada del diumenge?

— Cada any la fem i hi convidem un grup, però en aquesta ocasió vindran dos de fora per celebrar el 35è aniversari. Veure gent d’altres llocs que fa anys que ballen ens agrada i, a més, veus altres formes de ballar.

— Quan va accedir a la presidència va dir que un dels objectius era accedir-hi a les xarxes socials. Ho està aconseguint?

— Fa dos anys que en sóc de president. Vaig substituir a Carles Cepero. Twitter, Facebook la nostra web ens permet que allò que fem tingui més repercussió. Cada un dels balls de l’entitat els tenen. Estem aconseguint estar al dia i qualsevol cosa que fem, la publiquem.

— Com ha evolucionat l’Esbart des del seu inici?

— Com ho ha fet la societat en aquests 35 anys, adaptant-nos al dia a dia. Les coses canvien i nosaltres, dins les nostres previsions i, tenint en compte el que fem, adaptem danses a l’actualitat, però sense perdre el rigor i fent allò que és la nostra manera de ser.

— En quin moment es troba el món de la dansa?

— Quan fem trobades i assemblees notem que la gent està contenta. I quan fem sortides, sabem que no són massives, però les pedreres que pugen són interessants. En el nostre esbart en pugen tres grups molt maquets. Ens agrada el que fem i recordar les nostres danses. És una manera de defensar les tradicions i, a més, fas activitats i amistats.

— El procés que viu Catalunya està incidint d’alguna manera?

— Sempre defensem la nostra forma de ser i, dins de l’entitat, no hem comprovat que s’hagi apuntat més gent o que l’hagin deixat. En aquest sentit, som apolítics. Tampoc ve més gent a veure’ns per aquest motiu.

— I quan fan sortides a l’exterior?

— Quan anem a altres llocs de l’Estat o a l’estranger sí ens pregunten, sobretot per saber que passa i per què.

— Portem tres mesos del 2017 i ja han fet diverses activitats amb motiu del 35è aniversari.

— Vam començar amb la pedrera, al febrer, i vam fer un festival d’aniversari amb noranta persones a l’escenari. Veure tanta gent et produeix satisfacció. Ara els toca als veterans, amb la trobada del pròxim diumenge. No parem.

— Tenen previst presentar alguna novetat?

— Farem activitats especials. El cos de dansa presentarà un espectable nou al novembre. Cal seguir endavant i aprofitar una xifra rodona com aquesta.

tracking