Diari Més

Marc Fargas Mas: Director d'Ercros a Tarragona i escriptor

«'Sóc un mentider' és un recull de contes sense cap lligam aparent»

Fargas presenta aquesta setmana el seu segon llibre, on fa referència a 39 històries quotidianes

El rostre expressiu de Marc Fargas, en la caràtula del llibre.

«'Sóc un mentider' és un recull de contes sense cap lligam aparent»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Fargas dirigeix el complex industrial d’Ercros a Tarragona i, quan el temps li ho permet, conrea una de les seves grans aficions: l’escriptura. Avui, dimarts, presenta al Teatret de l’edifici de l’antiga Confraria de Pescadors al Serrallo, a les 19.30 hores, la seva darrera obra, Sóc un mentider, en un acte que serà presentat pel rector de la Univertitat Rovira i Virgili, Joan Anton Ferré. El dijous presentarà el llibre a Barcelona i el divendres a la seva localitat, a Cambrils, al Centre Cultural. Aquest acte s’iniciarà a les 20 hores i serà presentat pel delegat de TV3 a Madrid, el periodista Josep Capella. Sóc un mentider arriba a les llibreries cinc anys després de fer-ho el seu primer llibre, Dins d’una carpeta blava.

— Què aporta a Sóc un mentider?

— És un recull de contes, de situacions de la vida quotidiana, escrits partint d’una base, d’una temàtica social.

— Res a veure amb el seu primer llibre.

— Són contes curts, no redactats a l’ús, en els quals intento que hi hagi alguna cosa més. El llibre és una rebost on hi ha coses diferents.

— Com defineix aquest segon llibre?

— És un divertiment, és un llibre molt diferent del primer, que era intimista. En aquest parlo de coses quotidianes i de la societat en què vivim. Ho faig amb un format petit, en un intent que sigui atractiu.

— Els contes estan inspirats en les seves experiències?

— Aquests contes poden ser veritat o no. Sóc un mentider?, com diu el títol del llibre. Deixo que cada lector esbrini si allò que he escrit és veritat o mentida.

— La seva professió no és la d’escriptor.

— La veritat és que escric per afició, perquè m’agrada. Quan vaig fer el primer vaig dir que no tornaria a fer cap altre perquè era intimista. En aquesta segona ocasió he escrit sobre temes que m’agraden.

— Ha rebut alguna recomanació?

— Hi ha gent que em recomana escriure sobre alguna qüestió, però jo faig el que m’agrada. En aquest llibre parlo de coses que em frapen cada dia, com pot ser el maltractament o la relació amb les persones.

— Quants contes formen part de Sóc un mentider?

— En total, hi ha 39 contes on escric de qüestions molt diverses, de coses que vull transmetre de forma atractiva.

— Per què són 39 els contes?

— No hi ha cap raó, cap motiu especial. Són els que han sorgit. No tenia altres situacions per escriure i aquest número m’agrada.

— Vostè parla de contes aleatoris.

— Sí, aquest és un recull aleatori de contes i sense cap lligam aparent, on el lector trobarà reflexions particulars, històries del que importa a l’autor i del que, segons com, el preocupa o despreocupa, del que li fa riure i del que li fa llàstima.

— Parla del blanc i del negre, d’un fet i de l’oposat?

— D’allò que és desitjat i del que és avorrit, de la vida i del que no ha de néixer, de l’esperançat i del fastiguejat del món, de l’amor i de la mort, del sexe consentit i del censurat i, així, fins a trenta-nou contes.

— Aquest dimarts presenta Sóc un mentider a Tarragona i el divendres ho farà a Cambrils.

— Em fa il·lusió presentar el llibre al Serrallo, al Teatret, i comptar amb la col·laboració del rector Joan Anton Ferré i del president del Port Josep Andreu. El dijous faré la presentació a Barcelona, concretament a les oficines d’Unió&Menéndez i amb la presència del secretari general de Presidència, Quim Nin. I, el divendres, faré la presentació a la meva ciutat, a Cambrils, i en aquesta ocasió m’acompanyaran l’alcaldessa Camí Mendoza i el periodista cambrilenc Josep Capella.

— Totes són persones vinculades a les comarques de Tarragona.

— Sí. Sense dubte, és per a mi una satisfacció comptar amb la seva participació en la presentació del meu segon llibre.

tracking