Diari Més

Cultura

L'Ajuntament confirma la desaparició del Festival d'Estiu i aposta per potenciar el FITT

La programació estival a la ciutat es completarà amb la Setmana Cantant i El Liceu a la Fresca

Josep Maria Prats, regidor de Cultura i Joan Negrié, responsable del FITT.

L'Ajuntament confirma la desaparició del Festival d'Estiu i aposta per potenciar el FITTMauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona no tindrà Festival d'Estiu com a esdeveniment generalista i farà una aposta clara per potenciar el Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), que organitzat per la Sala Trono, cada dos anys duia a diferents espais de la ciutat propostes de dramatúrgia independent d'àmbit internacional.

Josep Maria Prats, regidor de Cultura de Tarragona ha explicat aquest dimarts que a la ciutat «cal redefinir la política cultural de l’estiu, abandonar un festival generalista que podem trobar a moltes d’altres ciutats i anar cap a l’especialització aprofitant una iniciativa existent».

Segons el regidor el model de festival d'estiu ja està superat, «les programacions havien acabat convertint-se en un programa heterogeni que s’endreçava a partir de la indústria i no pas amb la voluntat d’una política cultural que vetlli per un progrés social a través de la cultura».

D'aquesta manera, el FITT serà la referència cultural estival tarragonina i passarà a ser anual i allargarà la seva programació d'una a dues setmanes. Enguany, el FITT se celebrarà del10 al 23 de juliol.A més, també formarà part de l’estiu cultural La Setmana Cantant, que se celebrarà del 14 al 21 de juliol i El Liceu a la Fresca, que el 21 de juliol projectarà 'Il Trovatore de Verdi' a més de cent municipis alhora, per tal d’apropar l’òpera a tothom. En el cas de Tarragona la projecció es farà a la plaça Corsini.

tracking