Diari Més

Laboral

El problema del mercadet es manté mentre Espimsa el dóna per resolt

El propietari d’un bar diu que l’Ajuntament «menteix» i mostra una furgoneta tocant la seva façana

Heredia, a la terrassa del seu i, al fons, la furgoneta que oculta una de les finestres del local.

El problema del mercadet es manté mentre Espimsa el dóna per resoltOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Juan Antonio Heredia, propietari d’un bar a Bonavista, localitzat a la plaça on els diumenges s’instal·la el mercadet, que ha denunciat la presència de llocs de venda i furgonetes molt a prop o a tocar de la façana de l’edifici, no s’ha mossegat la llengua en conèixer la resposta de l’Ajuntament a la problemàtica que planteja. «Tot segueix igual i, per tant, l’Ajuntament i Espimsa menteixen si diuen que el tema està resolt». Ahir, una furgoneta que gairebé toca amb la façana i que és la seva major preocupació, seguia ocupant un espai de pas que, segons Juan Antonio Heredia, el propietari del bar, no els pertoca. D’aquesta situació, va informar el Síndic de Greuges.

El bar disposa d’una sortida amb una estreta terrassa, però des de l’interior del local no es pot veure l’exterior a través d’una de les finestres a causa del fet que la furgoneta ho impedeix. Aquesta situació es repeteix des de fa temps.

Diari Més va voler conèixer ahir l’opinió de la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, però l’Ajuntament va informar que no en faria de declaracions i es remetia a un comunicat de premsa del dissabte on es llegeix «la queixa d’un particular amb una parada del mercadet de Bonavista, que ha estat exposada davant del Síndic de Greuges, ha estat analitzada i resolta». Heredia va negar amb rotunditat que «la queixa hagi estat resolta, no és veritat i, per tant, menteixen». El propietari del bar va afegir que abans del migdia d’ahir «cap regidor o representant de l’Ajuntament ni d’Espimsa va venir a comprovar» si la situació era «la correcta». Heredia va explicar que l’única diferència en relació a la situació viscuda en diumenges anteriors va ser que «una furgoneta es va separar una mica de la façana, però va quedar a poc més de mig metre». El propietari del bar va remarcar que «no tinc res contra els paradistes, i sí amb l’Ajuntament que permet ocupar una zona de pas».

En el comunicat, l’Ajuntament recordava que «està en tràmit una nova ordenança de mercats ambulants que resoldrà algunes qüestions que ara estan pendents» i comentava que «l’Ajuntament i Espimsa, en la resolució de les qüestions puntuals que afecten el mercadet ha de vetllar pel respecte dels drets de tots els afectats». Va afegir que «s’ha senyalitzat i delimitat amb pintura els espais de les 948 parades del mercadet perquè estiguin clarament identificades», fet que contrasta amb l’ocupació real de l’espai.

tracking