Diari Més

Una banda de Saragossa guanya el nou concurs de Tambors i Bombos

La tercera Trobada de Bandes ha congregat 16 entitats d’Aragó, Comunitat Valenciana i del territori

L'aplec va mobilitzar vora 300 persones que van desfilar al llarg del matí i la tarda.

Una banda de Saragossa guanya el nou concurs de Tambors i BombosCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La banda de la confraria de Jesús Nazareno i San Juan Alagón de Saragossa s'ha alçat aquest diumenge amb l’or en el primer concurs de Tambors i Bombos organitzat per l’associació de La Presa de Jesús en el dia del seu 25è aniversari. En aquesta tercera edició de la Trobada de Bandes de Setmana Santa, l’entitat serrallenca ha volgut anar una mica més enllà de l’habitual exhibició matinal, afegint un concurs amb sis conjunts. «Cada president de les sis bandes que hi participen fa de jurat i valora totes les actuacions. De l’1 al 5, puntuen el toc d’entrada, el toc principal, el toc de sortida i la presència general», ha explicat Jordi Vidaller, un dels organitzadors. En aquest nou certamen han participat tres agrupacions de la ciutat: la del Sant Enterrament, la del Sant Sopar i l’associació organitzadora. En total, han sigut 16 bandes i vora tres centenars de persones les que han desfilat al llarg del dia pel Moll de Pescadors i el Moll de Costa del Serrallo amb una nodrida representació de conjunts del territori però també de la Comunitat Valenciana i l’Aragó.

D’entre els músics, destacaven dos menuts, l’Àfrica i l’Adrià de 6 i 7 anys, de la banda de Cornetes i Tambors de Sant Pere Apòstol de Reus. «Això és una cosa que ja es viu des de ben petit. Hi ha hagut pares i mares que venien amb el nadó als braços com qui diu. Ja tenim la nova generació preparada!»,ha comentat un dels veterans del conjunt. Els petits seguien a la perfecció el ritme marcat i cap d’ells mostrava el més mínim gest de nerviosisme, tot i les desenes de persones congregades al seu voltant.

Val a dir que l’aplec ha servit també perquè els aragonesos i els valencians coneguessin una mica millor Tarragona i el seu fort vincle amb el mar: el president de l’entitat serrallenca els ha acompanyat en viatges en golondrina i al museu del Port.

Vista frontal de la banda reusenca Sones de pasión.

Una banda de Saragossa guanya el nou concurs de Tambors i BombosCristina Aguilar

tracking