Diari Més

Pujar el Loreto per una Tarragona millor

La 28a edició de la Pujada al Loreto compta amb més de 200 participants

La sortida de la cursa es va produir a les nou del matí.

Pujar el Loreto per una Tarragona millorCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què hi ha millor que llevar-se ben aviat un diumenge, esmorzar bé, fer esport i, a més, practicar-lo per una bona causa? Doncs són totes aquestes les motivacions que van portar aquest diumenge que més de 200 persones prenguessin part en la Pujada al Loreto, una prova marcada en vermell al calendari del lleure i l’esport tarragoní i que arribava a la seva 28a edició.

Tot un èxit, com ha succeït en anteriors ocasions. I és que no hi havia motius perquè res sortís malament perquè l’objectiu marcat per aquesta prova era ben clar i senzill: ajudar a fer una Tarragona més inclusiva i integrada. Una mica va ajudar la Pujada del Loreto a aconseguir-ho, ja que anava de la mà de l’ONCE, col·laborador principal de l’esdeveniment. L’ONCE a Tarragona ofereix els seus serveis socials a un col·lectiu de 1.530 persones, de les quals un total de 282 es dediquen a la venda del cupó i a altres productes que comercialitza l’organització.

Molt satisfeta es mostrava la nova regidora d’Esports, Elisa Vedrina, qui ressaltava «la importància de la història de la Pujada al Loreto, que enguany arribava ja a la 28a edició, que són moltes». Així mateix, Vedrina aprofitava per «felicitar a tots els corredors que, un any més, han volgut participar en una festa del running per a la inclusió de persones amb discapacitat visual». També es mostrava molt orgullosa la regidora d’Esports per aquesta edició, ja que «s’ha incrementat el nombre de participants, a una activitat que ha organitzat brillantment el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona i que compta amb la inestimable col·laboració de la Fundació ONCE».

La sortida es va realitzar a les nou del matí des de la Rambla Vella de Tarragona, en un punt estratègic, com ho va ser l’edifici de l’ONCE. Va recórrer la Via Augusta, va continuar pel Camí del Nàstic i va arribar al Loreto, amb un total de 5,17 quilòmetres.

El podi

Tot i que no es tractava d’una competició en si, també hi va haver classificació. El podi d’honor el van compondre Oliver Blake, que corria de forma independent; Sergi Hidalgo, del Club Esportiu Trail Tarraco; i Jorge De Andrés, del Kalenjins, que van ser primer, segon i tercer, respectivament. Tots ells van baixar dels 19 minuts, una bona marca. De fet, els últims a creuar la meta ho van fer quan passaven 35 minuts després de la sortida. I és que no tothom va voler fer la cursa corrents, sinó que alguns dels participants la van fer caminant, ja que la idea no era arribar primer o segon, sinó ajudar a la causa i passar una bona estona acompanyats d’amics o de la família.

Una vegada finalitzada la cursa, tots els participants van poder gaudir d’un esmorzar i, a més, van marxar a casa amb un obsequi, cortesia de l’organització. Durant la cursa, tots els participants van tenir dret a avituallament d’aigua, que estava ubicat al tercer quilòmetre. Tot i que la calor no ser protagonista durant la prova, molts dels corredors van decidir fer una breu aturada per refrescar-se. Molts d’ells van aprofitar per quedar per l’any vinent, quan la Pujada al Loreto tornarà a ser protagonista, en la que serà la seva 29a edició.

tracking