Diari Més

Societat

La Plantada Popular al Francolí connecta les dues lleres del riu

L’acte organitzat per la Fundació Repsol i l’Associació Aurora ha aplegat prop de 700 persones

Ha començat a les onze del matí

La plantada d'arbres (2)Gerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El marge dret del riu Francolí ha acollit, per primer cop aquest dissabte, la Plantada Popular d’arbres que organitzen conjuntament la Fundació Repsol i l’Associació Aurora. Aquesta sisena edició ha creuat el riu per tal de replantar la zona de la llera dreta mirant a la desembocadura. Un fet que, per totes les autoritats presents, mostra l’interès per connectar la zona de Ponent amb la resta de ciutat.

Pep Font, responsable de Repsol a Tarragona, ha estat el primer en destacar la importància «d’unir els dos costats de la ciutat». Un interès al que també si ha unit l’ajuntament tarragoní mitjançant Ivana Martínez, Consellera de Recursos Humans, Centres Cívics, Sostenibilitat, Medi Ambient, Neteja, Joventut i Cooperació: «Volem recuperar aquesta banda del riu i treballem perquè hi hagi ponts que el creuin i permetin connectar les dues bandes de la ciutat». Ivana Martínez ha transformat la voluntat en treball a l’hora de reconèixer que «des de l’Ajuntament, la Diputació i altres consistoris veïns treballem per poder tenir aquests ponts aquest mateix any». Malgrat no anunciar una data definitiva per a tenir-los, la consellera tarragonina sí que ha reconegut que «la idea és que hi hagi tres ponts» definitius que permetin, als vianants, creuar el riu des de la mateixa llera.

A més d’aquest simbolisme de voler unir les dues parts de Tarragona separades pel Francolí, la sisena edició de la Plantada Popular ha de servir per «implicar la ciutadania en la recuperació i manteniment d’un espai en el qual esperem recuperar el bosc de ribera», tal com ha anunciat el president de l’Associació Aurora, Jaume Santos. En total prop de 700 persones han plantat, aproximadament, 1.200 plantes de diferents espècies.

La feina que ha fet l’Associació Aurora en la Plantada Popular no es queda, només, en la jornada d’aquest dissabte: «En les tres setmanes prèvies, un equip de l’Associació ha treballat preparant el terreny, i després de la plantada en farà el seguiment durant 8 mesos per tal de regar les plantes i tenir cura de l’espai», ha explicat Santos. Pep Font ha recordat que Aurora «fa una tasca social molt important» amb la gent que té discapacitat mental ja que aconsegueix que això no suposi cap impediment ni cap fet diferencial a l’hora de treballar en projectes com la Plantada Popular. Sis edicions després, l’Associació Aurora i la Fundació Repsol continuen visibilitzant la seva tasca en un acte que repeteix èxit any rere any.

tracking