Diari Més

Amenacen a un professor de la URV per parlar en català

Xavier Rull va parlar-li a l'agent en català, però aquest li va respondre «no l'entenc»

La URV, la quarta universitat espanyola millor valorada pel U-Ranking

La URV, la quarta universitat espanyola millor valorada pel U-RankingAnna Ferran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El professor del departament de filologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Xavier Rull ha presentat una queixa perquè, segons ell, no va ser atès en català per un agent de l'autoritat.

Segons explica vilaweb.cat aquest professor es va dirigir a la comissaria de Reus per renovar el seu passaport, tot i que allí li van explicar que no s'hi realitzaven aquest tipus de tràmits.

Segons explica l'esmentat mitjà, quan va arribar a la sala d'espera un agent els va demanar si tenien cita, i ho va fer en castellà. «Sí, a dos quarts de set del vespre», li va contestar el professor. «Com?, no l'entenc», li va dir en castellà, el policia. «Divuit trenta», va replicar Russ.

Davant d'aquesta situació, Rull va demanar que l'atengués un altre funcionari, a què l'agent va respondre. «Aquí hi sóc jo, i punt», li va contestar l'agent. Així, durant una bona estona, fins que el professor va marxar i va dir-li a l'agent: «Fins a una altra». El policia li va barrar el pas, li va demanar la documentació perquè havia entès que li havia dit «miserable», tot dient-li «si no marxa d'aquí, el detindré».

A tot això, Rull va presentar una queixa i, depen del resultat d'aquesta, en presentarà una segona per amenaces.

tracking