Diari Més

Judicial

Una trentena de persones donen suport als vaguistes acusats de desordre públic

El judici ha tingut lloc aquest divendres al jutjat número 1 de Tarragona, al carrer Sant Antoni Maria Claret

Un moment de la concentració.

Una trentena de persones donen suport als vaguistes acusats de desordre públicDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de persones s'han concentrat el matí d'aquest divendres davant del jutjat número 1 de Tarragona, al carrer Sant Antoni Maria Claret, per donar suport als tres vaguistes que estaven sent jutjats pels incidents ocorreguts durant la vaga general del 14 de novembre de 2012.Els vaguistes, acusats de destrosses i desordre públic, s’enfronten a penes de presó d’1 any i 6 mesos i multes que s’eleven fins als 7.000 euros.

La vaga general del 14N del 2012 es va dur a terme en diferents territoris europeus i de la Mediterrània. A Tarragona, la marxa convocada per diverses organitzacions i sindicats anticapitalistes de la ciutat, va fer una aturada simbòlica davant de El Corte Inglés. Segons l’esquerra independista, els agents dels Mossos d’Esquadra que protegien les portes d’accés del centre comercial en un moment donat «van reprimir els vaguistes de forma generalitzada».

Expliquen que els agents «van obrir el cap a cops de porra a un noi que tenia 13 anys» i afirmen que «s’estan jutjant vaguistes però no a homes armats que van agradar diversos manifestants». Els Mossos d’Equadra, un mes més tard dels fets, van acusar a tres vaguistes de destrosses i desordre públic, culpant-los dels disturbis ocorreguts.

tracking