Diari Més

Municipal

Oppida convoca una manifestació ciutadana per «salvar la Tabacalera»

L’acte s’iniciarà el dissabte 25 de març a les 11.30h al Banc d’Espanya

La pantalla de la Tabacalera ha quedat a l'ombra des de finals de l'any passat.

La reparació de la pantalla gegant de la Tabacalera costa 36.200 eurosDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma Oppida finalitzarà els actes de «celebració» del 10è aniversari del tancament de la Tabacalera, el proper dissabte 25 de març, amb la manifestació Salvem la Tabacalera. L’acte s’iniciarà a les 11.30h des del Banc d’Espanya i recorrerà els carrers de la ciutat fins arribar a la Tabacalera. Es conclourà amb la lectura del manifest per part d'Oriol Grau i l'actuació de blues de Whiteboy White. Amb aquesta manifestació els ciutadans reclamen que la Tabacalera «necessita ser recuperada amb urgència».

La Platafoma Oppida, col·lectiu de treball que aglutina 39 entitats de la ciutat i que ha recollit més de 1400 signatures de suport, fa d'altaveu per reclamar la cessió per part de l'Ajuntament del mòdul 6 de la Tabacalera. La plataforma reclama que l’equipament «no pot esperar el ritme de l’administració» i que «cal començar a treballar».

Les activitats d'aquest 10è «aniversari» es van iniciar el 3 de març amb l’enterrament de la cultura. El dissabte 11 de març es van dur a terme un seguit d'activitats de cultura urbana, mentre el 18 de març es va dur a terme la taula dedicada al pensament i debat sobre un model d’espai públic. Aquest darrer acte va reunir una seixantena de persones.

tracking