Diari Més

Municipal

L'incivisme a Tarragona deixa una factura anual de més d'1,6 milions d'euros

Els residus i mobles fora de lloc provoquen el gruix de la despesa, que aquesta dijous ha explicat l'Ajuntament

Imatge del Parc de la Coma a Bonavista.

L'incivisme a Tarragona deixa una factura anual de més d1,6 milions d'eurosAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els residus i els mobles deixats fora de lloc i que ha de recollir fora dels circuits habituals l’Ajuntament de Tarragona és el que genera el gruix més important de la despesa que anualment provoca l’incivisme a la ciutat de Tarragona.

Aquest dijous el consistori ha presentat el ‘retrat’ de les conseqüències dels ciutadans incívics. La factura anual és de 1.612.256,64 euros. D’aquesta quantitat, la despesa en neteja s’emporta 1.278.994,10 € concentrats, sobretot, en la recollida de residus i mobles incontrolats (718.039 €) i la neteja de solars, abocadors i restes de poda de la via pública (203.589 €). En aquest capítol de la neteja també destaca la despesa generada per la neteja de xiclets que es queden enganxats als carrers (67.654 €) la reposició de contenidors malmesos (66.774,50 €) i la neteja de pintades i grafits (65.280,60 €).

Pel que fa als altres apartats, més relacionats amb accions de vandalisme i bretolades, que l’any passat va representar un cost de 325.950 €, la major part de la despesa va correspondre a desperfectes en dependències municipals, seguit dels desperfectes en l’enllumenat públic (42.750 €) i desperfectes generals en espais de la via pública (44.200 €). Els responsables municipals han destacat com «especialment significativa» la despesa que cal dedicar a l’arranjament dels parc infantils. El conseller de Presidència i Espais Públics, José Luis Martín assenyalava que cal dedicar 20.000 euros anuals «a arranjar les jocs malmesos pels actes vandàlics». I posava com a exemple preocupant el que va passar amb el nou parc infantil ubicat davant l’església de Bonavista, que va haver de ser arreglat pocs dies després d’inaugurar-se, amb un cost de 6.700 €.

Un altre exemple, també a Bonavista és el del parc de la Coma, que des de la seva inauguració està patint danys intencionats i ja és l’espai públic on l’Ajuntament ha invertit més diners per pal·liar els efectes dels actes vandàlics. L’increment dels danys ha fet que el desembre passat des del consistori es va sol·licitar a la Guàrdia Urbana un control policial per incrementar la vigilància a les nits i els caps de setmana.

Els mobles i els residus deixats fora de lloc són el que provoca una major despesa anual.

L'incivisme a Tarragona deixa una factura anual de més d1,6 milions d'eurosAjuntament de Tarragona

tracking