Diari Més

«Els estudiants de la Residència Sant Jordi fan soroll i no ens deixen dormir»

La comunitat de veïns de la Casa Bloc afirma que, fins i tot, alguns dijous fan ‘botellón’

Façana de la Resdència Sant Jordi, ubicada davant de la Casa Bloc de Guad-el-Jelú.

«Els estudiants de la Residència Sant Jordi fan soroll i no ens deixen dormir»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de l’emblemàtic edifici conegut com a Casa Bloc, localitzat a Guad-el-Jelú, han denunciat en diverses ocasions, amb trucades a la Guàrdia Urbana, el soroll que, ja de matinada, fan periòdicament alguns dels alumnes de la Residència Sant Jordi, ubicada al mateix carrer. Fins i tot, afirmen que «també fan botellón a la Rambla President Company, a pocs metres dels habitatges», on resideix una setantena de persones. El mateix han fet amb responsables de la Residència, «obtenint un resultat nul», va dir una representant de la comunitat de veïns, qui va subratllar que «ens sentim impotents».

L’administrador de la finca també ha remès escrits a la Residència Sant Jordi, «però no s’ha solucionat aquesta problemàtica de soroll», va comentar la portaveu de la comunitat de veïns. En una de les cartes es pot llegir que, «li traslladem el malestar generat a la finca a causa de les contínues festes i reunions que se segueixen observant els dijous en les seves instal·lacions a hores no apropiades per part dels residents». «Quedem a l’espera de la seva col·laboració i bona predisposició per intentar posar solució a aquesta situació», conclou un escrit del 13 de maig del 2016. Gairebé un any després, «la situació es manté».

Segons ha exposat la portaveu de la comunitat de veïns a Diari Més, arribat el dijous, dia en què des de fa anys molts estudiants surten de festa, «es reuneixen al carrer, a les portes de la Residència i en un espai interior més enllà de les 24 hores, i també parlen des de les habitacions en veu alta i a través de les finestres que donen davant les nostres cases». A vegades, «les reunions duren fins a les dues de la matinada, ocasionant un greu perjudici als veïns, molts dels quals s’aixequen d’hora per anar a treballar després d’una nit en què han tingut dificultats per dormir correctament i descansar». La durada d’aquesta situació fa que «els estudiants vagin canviant, però no succeeix el mateix amb els veïns». «De totes les vegades que hem plantejat aquesta qüestió a la Residència, mai hem obtingut resposta i desconeixem si a la nit hi ha un porter o vigilant a la Residència, però la realitat és que ningú fa callar els estudiants quan fan soroll», va afegir.

La situació ha empitjorat amb el temps. «Darrerament, teníem una temporada tranquil·la, però fa uns quinze dies es va fer un botellón a President Companys, fins i tot amb música». La portaveu de la comunitat de veïns de Guad-el-Jelú va afegir-hi que «hem trucat moltes vegades a la Guàrdia Urbana: unes vegades ve i altres no, i quan sí fa acte de presència els alumnes es fiquen a dins la Residència i, si convé, tornen a sortir».

tracking