Diari Més

Municipal

El govern estudiarà la proposta de la CUP de retirar plaques feixistes dels carrers

Begoña Floria afirma que els socialistes fa molts anys que tenen «el tornavís al mà» en les qüestions de la memòria històrica

Primer pla d'una placa del Ministeri de l'Habitatge franquista en una façana del carrer Reding de Tarragona. Imatge del 22 de març del 2017

Tarragona, simbologia, govern, CUP, franquista, Ajuntament, retirar, placa, feixistaRoger Segura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del govern de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria (PSC), ha afirmat que estudiaran i analitzaran la proposta de la CUP de retirar el centenar de plaques amb simbologia franquista existents a les façanes de la ciutat. La regidora ha etzibat que els socialistes fa 40 anys que treballen per recuperar la memòria històrica i celebra que «la CUP hagi descobert els tornavisos en el segle XXI». En aquest sentit, ha recordat que l’alcalde Recasens va canviar la nomenclatura de tots els carrers dedicats a batlles franquistes i que també va impulsar la retirada del monòlit de la plaça de la Reconciliació, un vestigi que es va suprimir en l’etapa de l’alcalde Joan Miquel Nadal. «Fa molts anys que la ciutat de Tarragona té el tornavís a la mà i, els socialistes, en especial», ha reblat la regidora.

Sobre la proposta que afecta a les plaques del Ministeri d’Habitatge, la regidora ha garantit que l’estudiaran, l’analitzaran i hi donaran resposta. «No puc donar una resposta concreta perquè és un tema que segurament té a veure amb propietats privades i altres qüestions, i que de moment encara no s’ha posat damunt la taula, perquè les prioritats van ser els noms dels carrers i el monòlit», ha detallat.

Floria ha defensat que el govern comparteix el punt de vista de recuperar la memòria històrica i que l’alcalde Ballesteros hi és «especialment sensible». En aquest sentit, ha recordat que la senyalització dels espais de la memòria històrica s’ha iniciat en aquest mandat; que fa anys que se celebren unes jornades per fer pedagogia i difusió sobre la guerra civil i la repressió; i que són el primer ajuntament català que ha elaborat un circuit sobre aquesta etapa històrica adreçat a alumnes de Batxillerat.

tracking