Diari Més

Incidències

Una avaria deixa el Campus Sescelades sense electricitat gairebé tot el dia

La llum ha anat tornant al voltant de les 6 de la tarda, tot i que en alguns punts ha tardat més

L'entrada de la Facultat de Química de la URV en una imatge d'arxiu.

Una avaria deixa el Campus Sescelades sense electricitat gairebé tot el diaURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una avaria greu en una secció del subministrament de mitja tensió del Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili, que ha tingut lloc durant la nit de dilluns a dimarts, hadeixat sense subministrament les facultats del Campus durant gairebé tot el dimarts. La incidència ha cremat part de la instal·lació elèctrica, i segons s'informa des de la Universitat, l'afectació ha estat força important. Tot i que les classes que no requerien suport electrònic han pogut desenvolupar-se amb normalitat, per la qual cosa s'assegura que l'afectació no ha estat total, algunes altres s'han hagut de suspendre.

Però sobretot ha estat als laboratoris de les facultats de Química, Enologia, Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) i Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ), on la falta de subministrament elèctric ha tingut un major impacte. La majoria d'experiments que s'hi duen a terme i d'aparells que hi ha requereixen de subministrament elèctric constant. Per tal de minimitzar l'impacte, s'han usat grups d'electrògens per poder tornar a la normalitat com abans millor. Per això aquests han pogut tenir electricitat abans, tot i que l'avaria encara no hagués estat reparada.

Dos equips d'operaris han estat tot el matí i mitja tarda reparant els danys causats per l'avaria. S'havia previst que a les 6 l'electricitat pogués retornar. Finalment, quan faltaven deu minuts per aquesta hora la situació ha tornat a la normalitat. Les classes de la tarda que havien estat suspeses s'han pogut reprendre, i els serveis de les facultats i Universitat que es troben al Campus també han pogut recuperar la normalitat.

A més de les classes, els serveis de les facultats i de tota la Universitat que es troben al Campus també han estat afectats. Un exemple és l'edifici N5 on, entre d'altres, hi ha l'Escola de Postgrau i Doctorat. Allà sí que hi ha hagut electricitat durant tot el dia, però no hi funcionava l'accés a la xarxa. Pel que fa a consergeries i secretaries, la situació ha estat la mateixa que a les facultats. Per altra banda, els treballadors de la cafeteria del Campus Sescelades han anat fins al bar de laFacultat de Ciències de l'Educació i Psicologia, on la cafeteria era l'única part del centre que tenia electricitat, a buscar menjar preparat per tal de poder servir dinars.

tracking