Diari Més

Un investigador de la URV, el 76è més citat de l'Estat segons un nou rànquing

Vuit investigadors de la URV es troben a la llista dels 500 més citats de l'Estat

Lluís Domingo és catedràtic de Toxicologia de la Universitat Rovira i Virgili.

Un investigador de la URV, el 76è més citat de l'Estat segons un nou rànquingURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'investigador de la Universitat Rovira i VirgiliJosep Lluís Domingo, catedràtic de toxicologia de la Universitat, és el 76è més citat de l'Estat, segons un nou rànquing que ha fet públic el Consejo Superior de Investigaciones Científicas a través del Laboratorio de Cibermetría. Les dades van ser recollides el desembre del 2016 per la plataforma Google Scholar Citations, i han generat un rànquing de més de 23.000 investigadors espanyols ordenats segons el seu Índex H. Quatre dels investigadors que estan en els 100 primers llocs pertanyen a la Universitat Rovira i Virgili. Entre els 500 primers, n'hi ha vuit de la URV i, entre els 1.000 primers, 15.

L’índex h quantifica la productivitat científica i l’impacte dels articles d’un investigador. Està basat en la distribució de cites que rep un investigador, és a dir, un índex h=25 vol dir que 25 dels articles que ha publicat un investigador han estat citats 25 o més vegades. Entre els 1.000 primers d’aquest rànquing destaquen, de la URV i per aquest ordre: Josep Lluís Domingo, en 76a posició i amb un índex h de 71; Jordi Salas-Salvadó (posició 143) Jorge Joven (263), Eudald Carbonell (304), Ramón Álvarez-Puebla (352), Eduard Llobet (377), Alex Arenas (384), MartaSchuhmacher (405), Cinta Pujol (431), Josep Domingo-Ferrer (512), Josep Maria Poblet (538) Lluís Arola (804), Carles Bo (810), Maria José Figueras (850) i Ciara O’Sullivan (984).

Google Scholar Citationsés una base de dades bibliogràfica lliure que proporciona el nombre de citacions rebudes pels articles que hi han estat inclosos. Actualment hi ha de més de 160 milions de documents, molts d’ells amb vincles a les versions de text complet disponibles en obert. Els mateixos investigadors generen el seu perfil i poden recollir les seves publicacions i les mètriques associades. El rànquing complert es pot consultar a través d'aquest enllaç.

tracking