Diari Més

Municipal

Tarragona embotella aigua de l'aixeta per motivar-ne el seu consum

Es distribuirà a clients afectats per talls de subministrament d'aigua de llarga durada i en esdeveniments esportius

Una de les botelles d'aigua, que prèviament ha estat depurada.

Tarragona embotella aigua de l'aixeta per motivar-ne el seu consumDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona embotella l'aigua de boca a fi de poder donar resposta en casos d'avaria i emergències, però, sobretot, per promocionar-ne el seu consum, en una iniciativa que es considera pionera a Catalunya. Segons una enquesta de la mateixa empresa municipal d'aigües de Tarragona, Ematsa, només un 9% de la població beu aigua de l'aixeta, però per altra banda, gairebé un 40% opta per gerres de filtratge. Aplicant un sistema similar, però a gran escala, el laboratori d'Ematsa acaba d'estrenar una planta embotelladora que depura l'aigua del clor, amb una capacitat de producció de fins a 400 ampolles/ hora. Les botelles, de 0,5 i 2 litres, degudament etiquetades, seran gratuïtes i es distribuiran a clients afectats per talls de subministrament d'aigua de llarga durada, així com també en esdeveniments esportius, per tal de promocionar el consum de l'aigua de l'aixeta.

Ematsa és la primera empresa d’aigües a Catalunya a tenir una planta embotelladora d’aquestes característiques i amb aquesta finalitat. A Espanya existeix a Madrid (Canal Isabel II) i a Aguas de Valladolid. Així mateix, la contractació del personal que farà funcionar la planta embotelladora serà a través d’un contracte reservat a empreses que treballin amb persones amb dificultat d’inserció laboral. La primera que assumirà aquesta tasca és Topromi. Per altra banda, aquesta aigua compleix amb els requisits tècnics i sanitarisdel Departament de Salut de la Generalitat.

Predicant amb l'exemple, als plenaris i despatxos de l'Ajuntament de Tarragona ja només s'hi pot trobar aquesta aigua de l'aixeta, envasada a les instal·lacions d'Ematsa. S'estima que en un any en faran falta unes 12.000 ampolles de 2 litres per cobrir les necessitats d'abonats que pateixin talls de subministrament llargs, ja siguin planificats o per una emergència imprevista. A part de cobrir aquest servei bàsic, però, l'Ajuntament busca convèncer una població tradicionalment poc avesada a veure de l'aixeta. La proximitat amb el mar, i anys de convivència amb una aigua dura de gust salat, han acabat fent que més del 50% de la població prefereixi comprar aigua mineral embotellada.

La planta embotelladora amb botelles plenes d'aigua.

Tarragona embotella aigua de boca per motivar-ne el seu consumAjuntament de Tarragona

tracking