Diari Més

Ensenyament

L'Escola Mediterrani de Campclar incorporarà l'ESO el curs vinent

Es tracta d’un model nou de centre que dóna resposta a l’abandonament escolar a causa de la situació geogràfica

L'escola, que està situada al carrer Riu Ter, compta amb molt d'espai.

L'Escola Mediterrani de Campclar incorporarà l'ESO el curs vinentCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola Mediterrani, situada al barri de Campclar, passarà a ser Institut Escola a partir del curs vinent, quan els alumnes de sisè de primària podran continuar cursant l’ESO al mateix centre. Segons la directora de l’escola, Cristina Lara, «es tracta d’un nou model de centre que dóna resposta a l’abandonament escolar i a la situació geogràfica». Es tracta de facilitar als alumnes la continuïtat dels seus estudis, sense obligar-los a desplaçar-se a un altre centre escolar, lluny de la seva residència.

Fins ara, els alumnes de l’Escola Mediterrani havien d’anar a cursa l’ESO a l’Institut de Campclar, la qual cosa comportava un desplaçament que es traduïa amb un alt índex d’absentisme escolar. D’aquesta manera, amb la incorporació de l’ESO a l’Escola Mediterrani, els estudiants trobaran més facilitats per continuar els seus estudis.

Segons explica la directora del centre, Cristina Lara, «la transformació a institut es farà de manera progressiva. El curs vinent incorporarem primer d’ESO i, s’anirà ampliant, any rere any, fins a quart d’ESO». De moment, l’any vinent seran quinze els alumnes que cursaran primer d’ESO a l’Institut Escola Mediterrani, tot i que el centre obre les preinscripcions a tothom qui vulgui.«Implantant aquest nou model, evitarem el fracàs i l’abandonament escolar», assegura Lara, qui afegeix que «aquesta era una històrica reivindicació i ara ja és una realitat».

Actualment, l’Escola Mediterrani compta amb una sola línia, 120 alumnes i una quinzena de professors. Segons la directora, «encara no sabem si s’haurà d’augmentar el nombre de professors». Avui, el delegat del Govern, Òscar Peris, i la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Sílvia Rodes, presentaran les places de preinscripció escolar pel curs 2017-2018, inclòs l’Institut Escola Mediterrani, que és un dels sis centre educatius de Catalunya que passen de ser escola a institut.

tracking