Diari Més

Infraestructures

El jutge dóna la raó a Abertis per la comptabilitat de l'AP-7 a Tarragona i Girona

El Ministeri de Foment ha informat que recorrerà la sentència davant el Tribunal Suprem

Trànsit activarà dos nous radars a l'AP-7

Trànsit activarà dos nous radars a l'AP-7ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una sentència del Tribunal de Justícia de Madrid dóna la raó a Acesa, filial d'Abertis, i reconeix que va comptabilitzar correctament des de 2006 com a actiu financer el saldo de compensació regulador contemplat en el conveni de l'AP-7 signat amb el Ministeri de Foment. L'esmentada sentència serà recorreguda davant el Tribunal Suprem per part del Ministeri de Foment, segons han informat fonts del departament que encapçala Íñigo de la Serna.

L'any 2006, el Ministeri de Foment i Abertis van signar un conveni que recollia els termes de l'ampliació de l'AP-7. La concessionària es va comprometre a invertir més de 500 milions d'euros per ampliar l'AP-7 a Girona iTarragona. La concessionària i el ministeri discrepaven sobre la compensació que ha de rebre Abertis al final de la concessió l'any 2021, ja que es va considerar que el trànsit que generaria el tercer carril serviria per pagar les obres, però la crisi econòmica va provocar un caiguda de la circulació del 30% de mitjana a tot Espanya, per la qual cosa es van activar uns mecanismes de compensació.

Segons ha informat avui la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en la censura de comptes d'Acesa, l'aprovació de comptes de la concessionària per part del Ministeri de Foment, corresponent a l'exercici 2011, la delegació del Govern en les societats concessionàries d'autopistes del ministeri va plantejar dubtes sobre la interpretació del conveni de l'AP-7 i, en particular, sobre la compensació del trànsit garantit.

A causa d'això, Acesa va presentar un recurs administratiu d'alçada contra l'esmentada censura de comptes, que va ser desestimat pel propi ministeri al juny del 2015. El ministeri apuntava que no consideraria la compensació per trànsit garantit, ni la seva actualització financera, com a part del saldo del conveni de l'AP-7, a la vegada que expressava certes discrepàncies en relació amb el tractament comptable de les inversions realitzades i la seva actualització financera.

Contra aquesta decisió, Acesa va presentar un recurs contenciós administratiu en el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que va sentenciar el passat dia 7 de març anul·lant la censura de comptes de l'exercici del 2011 i va reconèixer la correcta comptabilització com actiu financer del saldo de compensació regulat en el conveni de l'AP-7 realitzada per la companyia des de l'entrada en vigor d'aquest conveni. La sentència adverteix que contra aquesta és possible recurs de cassació.

tracking