Diari Més

Educació

Quinze alumnes de 4t d'ESO de La Salle treballen per realitzar uns Jocs Paralímpics

L’assignatura pretén que els joves reforcin valors vitals com ara la solidaritat o la sensibilitat

Fa dos anys, el centre ja va organitzar un esdeveniment d'aquesta mena, i ara, esperen congregar a mig centenar de participants.

Quinze alumnes de 4t d'ESO de La Salle treballen per realitzar uns Jocs ParalímpicsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la bústia del correu electrònic d’aquest diari arribava, fa una setmana, una petició per fer un reportatge, d’una remitent força sorprenent: una alumna de 15 anys que estudia 4t d’ESO a La Salle de Tarragona, l’Ariadna Burguete. Escrivia el següent: «Estem portant a la fi un projecte relacionat amb les paralimpíades i m’agradaria saber si al vostre diari podríeu fer una petita notícia parlant sobre aquest tema». Dit i fet, Bruguete té el seu article. I és que ella i catorze companys més estan dedicant moltes hores a treballar en una assignatura curricular anomenada Aprenentatge i Servei, i han elegit organitzar des de zero uns Jocs Paralímpics en tota regla, per a persones amb discapacitat d’arreu del territori, al seu centre educatiu.

Ja tenen data i hora –el dissabte 22 d’abril a les nou del matí–, però encara els hi manquen alguns elements per poder celebrar l’esdeveniment amb èxit. «Ara mateix ens trobem en un període on estem esperant que ens responguin les diferents entitats que es dediquen a treballar amb persones amb discapacitat. Els alumnes ja han fet totes les gestions perquè vinguin a participar», explica el professor de l’assignatura, Carlos Terrón, qui alhora garanteix que ell només es limita a revisar els correus electrònics que els nois i noies d’entre 15 i 16 anys estan fent arribar a les entitats. La idea és que aquelles entitats del territori que llegeixin aquest article i no hagin estat encara convidades, també s’hi apuntin i que l’esdeveniment arribi a congregar gairebé mig centenar de participants. «Es tracta que totes les persones que vinguin puguin passar una bona estona amb les activitats i que les diferents associacions que treballen amb persones amb discapacitat es puguin conèixer encara més i enfortir els seus vincles», relata el professor.

A banda de la crida a participar, el correu de Burguete també destaca que estan buscant finançament per a costejar les medalles i els diplomes que s’entregaran a cada un dels participants, i per tots els productes d’avituallament.

Aprenent a valorar l’esforç

La recerca de diners realment és simbòlica, a la plana de crowdfunding (recapte) únicament demanen 155 euros. Es tracta, segons el seu mestre, que els seus pupils valorin i aprenguin la immensa feina que cal dur a terme per organitzar un esdeveniment qualsevol. Però a banda d’això, i encara molt més important; aquesta matèria que reben a l’últim curs d’ESO també busca que els joves adquireixin uns valors molts ferms pel que fa a solidaritat i sensibilitat envers el seu entorn: «Busquem que ells estiguin en contacte amb persones amb discapacitat per tal que adquireixin coneixements de les seves problemàtiques, que observin com socialitzen i com desenvolupen les seves capacitats. Crec que això ho podem aconseguir organitzant un esdeveniment d’aquest tipus», explica el mestre. I sembla que ho estan aconseguint perquè els alumnes ja han triat un encisador lema per a l’esdeveniment: The DISability is not a DISadvantage –la discapacitat no és un inconvenient–.

Els estudiants de 4t d'ESO donen suport als quinze companys que estan treballant en el projecte.

Quinze alumnes de 4t d'ESO de La Salle treballen per realitzar uns Jocs ParalímpicsDiari Més

tracking