Diari Més

Urbanisme

Els veïns de Llevant insisteixen que la Budellera «ha de començar de zero»

Preparen una jornada amb la participació d’experts per parlar de «l’urbanisme que volem»

El projecte, ara retirat, preveu la construcció de prop de cinc mil habitatges.

Els veïns de Llevant insisteixen que la Budellera «ha de començar de zero»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns de Llevant no està del tot conforme com l’Ajuntament està duent a terme les reunions amb entitats veïnals per parlar del projecte de construcció d’un nou barri a la Budellera, després que la primera proposta hagi estat retirada. La seva presidenta, Gemma Fusté, va manifestar ahir que el Govern municipal «no entén que començar de zero vol dir això, començar de zero i, segons la nostra opinió, no es pot fer un projecte nou en tres mesos». «Cal plantejar un debat profund i parlar de l’urbanisme que vol la ciutat, d’aquell que és necessari i no trinxar el territori, com planteja la Generalitat», va dir.

En aquest context, Fusté, després de manifestar que «existeixen molts models d’urbanisme», va anunciar que «preparem unes jornades on urbanistes, geòlegs i altres experts explicaran nous exemples d’urbanisme, que n’hi ha». La presidenta de l’Associació de Veïns de Llevant va insistir que «nosaltres no som partidaris del model proposat per la Budellera, volem una reunió més profunda perquè la primera pregunta que s’ha de contestar és si cal fer un barri a la Budellera».

En referència a les reunions mantingudes entre Ajuntament i entitats veïnals, Fusté va dir que «volem que el diàleg sigui vinculant, no informatiu, i no volem parlar del color de les façanes, perquè no volem ser còmplices de tot això ni que després diguin que ja han parlat amb nosaltres».

L’Ajuntament va emetre un comunicat el passat divendres on anunciava «la finalització de la primera fase del procés de diàleg amb els veïns de les diferents zones del pla de la Budellera». Respecte a aquest punt, Fusté va lamentar que «la reunió va ser informativa i ens van dir que es tindrien en compte les al·legacions que van presentar al primer projecte, cosa amb què no estem d’acord, ja que el projecte ha de començar de zero». «Quan es faci la nova proposta, llavors nosaltres presentarem les noves al·legacions», va remarcar.

Per la seva banda, l’Ajuntament va dir que «en les reunions mantingudes, s’han iniciat les primeres línies de treball, que ells, com a portaveus de la resta de veïns de la seva zona aporten a l’Ajuntament per tal de ser tingudes en consideració en el nou pla». El Govern municipal afegeix que «cal recordar que hi haurà un període d’informació pública i també d’al·legacions, tot i que les que s’han presentat ja en la tramitació anterior també s’analitzaran per atendre-les i, si s’escau, incorporar-les en la redacció de la nova proposta», va dir la regidora Begoña Floria. La resposta de Gemma Fusté va ser que «aquelles al·legacions van ser per un projecte que s’ha retirat: s’ha de començar de zero».

tracking