Diari Més

Cultura

Més de 5.000 nens tarragonins participen a l'11è Premi Sambori

És l’únic concurs de narrativa escolar que es fa arreu dels Països Catalans

Alguns dels nens que opten al premi.

Més de 5.000 nens tarragonins participen a l'11è Premi SamboriCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 5.000 nois i noies de 51 centres de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès han participat en l’únic concurs de narrativa escolar que es fa arreu dels Països Catalans, el Premi Sambori, que arribava a la seva onzena edició.

La participació, en aquest premi, ha anat en augment any rere any i en l'edició passada es va arribar a la participació total de 130.000 alumnes, fet que el converteix en el premi literari escolar amb més participació d'Europa. La cita té com a objectiu principal promocionar la creativitat en llengua catalana a les aules.

En els darrers dos mesos, desenes d'escoles i instituts catalans han treballat amb els seus alumnes la redacció i la composició de textos de temàtica lliure que han servit per complementar la feina que diàriament ja és a les aules del nostre país. Un cop fet aquest procés, els professors han escollit tres textos per categoria que representen l'escola en el Premi Sambori Òmnium.

Ara, s'han preseleccionat 305 treballs i durant el mes de maig, i un cop s'hagi reunit el jurat del premi a nivell de Catalunya, hi haurà la cerimònia de lliurament de premis entre els guanyadors a nivell nacional, en la qual participaran tots els nois i noies guardonats en els certàmens de les diverses demarcacions.

tracking