Diari Més

Municipal

Una colònia de gats enfronta GaTvarres i diversos veïns de la floresta

L'associació s'ha vist obligada a retirar les cases d'una colònia de gats d'un terreny que els veïns han volgut netejar «perquè els gats no molestin en jugar a petanca»

Les casetes dels gats estaven situades en terrenys propers a les Gavarres.

Una colònia de gats enfronta GaTvarres i diversos veïns de la florestaG.H.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les casetes on es refugia una colònia de gats controlada per l’associació GaTvarres han hagut de ser canviades de lloc arran d’una problemàtica amb algunes membres de l’Associació de Veïns de la Floresta. La polèmica s’ha originat per les noves pistes de petanca que s’han construït a un solar pròxim a la carretera T-11 a iniciativa d’un grup de jubilats que vol recuperar el club de petanca. Segons Glòria Herrera, membre de GaTvarres, els veïns de la Floresta van enviar una excavadora per netejar d’herbes el terreny i«destruir les cases on es refugien els gats de carrer», ja que «no volen que els gats els molestin per jugar a petanca».

La problemàtica es va iniciar fa uns dies, quan l’encarregada d’alimentar la colònia de 15 gats va veure com una excavadora entrava al terreny on es trobaven les casetes dels animals «disposada a destruir-les». La membre de GaTvarres va impedir aquell dia que això succeís interposant-se davant de la màquina i dient a l’home que la conduïa «que les cases dels gats no es tocaven».

Però finalment no s’ha pogut evitar la neteja del terreny i la conseqüent retirada de les cases dels gats, fetes amb fustes, cartrons i palets. Sempre segons paraules de Glòria Herrera, l’Associació de Veïns de la Floresta es va reunir per tractar els fets ocorreguts i va votar en favor de la neteja del solar. D’aquesta manera, els responsables van informar el passat dijous a l’associació que el divendres al matí la màquina excavadora entraria a netejar el terreny. Tot i que l’espai és propietat de l’Ajuntament, l’associació assegura haver-se posat en contacte amb el consistori, qui «no en sap res, per la qual cosa no sabem qui ha donat el permís perquè entri l’excavadora».

Diversos membres de GaTvarres van retirar les cases dels gats dijous al vespre, abans que es produís la neteja del terreny, per tal que no es destruïssin i els animals poguessin seguir comptant amb el seu refugi. «No hi ha dret, perquè els gats fa molt de temps que viuen allà i no els podem treure de la seva zona», afirma Herrera indignada amb la situació. Les cases s’han col·locat a un terreny proper, a 200 metres de l’anterior, de forma provisional fins que l’associació animalista trobi una solució definitiva a aquesta problemàtica.

tracking