Diari Més

Natura

Taràntules i milpeus visiten Caixaforum

El pròxim cap de setmana, aquests i altres insectes es podran veure en acció a Tarragona

Uns nens observen el vol de papallones en una mostra anterior d'aquesta proposta de CaixaForum.

Taràntules i milpeus visiten CaixaforumCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis o més potes. Aquest és el suggerent títol d’una activitat que oferirà aquest pròxim cap de setmana CaixaForum a Tarragona. Es tracta d’una proposta especialment dissenyada pel públic familiar, que descobrirà els misteris dels animals invertebrats als més menuts. Insectes, aràcnids, crustacis i milpeus mostraran al públic com caminen, salten o volen entre les mans humanes. Viure aquesta experiència serà possible el dissabte i el diumenge, d’11 a 14 i de 17 a 20 hores.

En aquesta activitat es treballa exclusivament amb animals vius. Aquests animals són invertebrats artròpodes exòtics triats per l’espectacularitat, la mida, la forma i el comportament. En cap cas s’utilitzaran animals que suposin un risc.

Els animals triats per fer l’activitat seran, entre altres, insectes pal. Les persones observaran el seu mimetisme i els seus sistemes de defensa. També, les adaptacions del cos al camuflatge per part d’insectes fulla de gran varietat de colors. A més, es podran veure papallones diürnes i nocturnes. Les diürnes mostraran com mengen i es podran tenir a les mans. També s’observaran les diferències amb les papallones nocturnes i, amb una mica de sort, se les podrà veure volar. Una de les espècies que cridaran més l’atenció seran les taràntules. S’explicaran els seus perills i es podrà veure una espècie molt interessant que, de vegades, es deixa manipular. L’activitat també mostrarà escarabats que demostraran la seva força, i es veuran les banyes dels escarabats rinoceronts, les seves ungles i les ales, anomenades èlitres.

A més, els visitants també contactaran amb grills i llagostes. Es podran veure les potes adaptades per al salt i, és probable, se sentirà el seu cant. Algunes llagostes es camuflen com les fulles. També hi haurà una representació de milpeus gegants. Se comprovarà la seva mida i el seu tacte dur, o com es caragolen per protegir-se i com poden caminar amb 400 potes sense entrebancar-se. Els crancs terrestres tindran el seu espai i mostraran, els mascles, la seva pinça gegant per defensar-se. Un dels animals més inquietants de la mostra és l’escorpí. Els organitzadors diuen que són totalment inofensius, però espectaculars. En determinats moments s’apagarà el llum per veure la seva espectacularitat.

Per altra banda, a les cinc de la tarda del dissabte i el diumenge, l’activitat se centrarà en el taller Les formigues, reines del planeta!!.

Insectes fulla, amb un perfecte camuflatge.

Taràntules i milpeus visiten CaixaforumCedida

tracking