Diari Més

La sisena Plantada Popular al riu Francolí hi durà 1.250 noves plantes

La Fundació Repsol i l'Associació Aurora impulsen la iniciativa pel proper 25 de març

La presentació de la plantada ha tingut lloc aquest dimecres al matí.

La sisena Plantada Popular al riu Francolí hi durà 1.250 noves plantesRepsol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundación Repsol i l’Associació Aurora impulsen, un any més, la Plantada Popular d'arbres al riu Francolí. Aquest any 2017 es celebra la sisena edició de l’activitat, que té la voluntat de contribuir a la reforestació de l’entorn d’aquest riu. Com a novetat, la Plantada d’aquest any, que es durà a terme el dissabte dia 25 de març, es realitzarà al marge dret del riu (al costat del pont de Santa Tecla).

L’organització posa a la disposició dels usuaris la pàgina web www.reforestatgn.org, on les persones interessades en assistir a l’acte podran confirmar la seva participació. Des de Fundación Repsol i l’Associació Aurora es recorda que és important inscriure’s prèviament a través d’aquesta pàgina web o trucant al 977520205, per tal de poder disposar d’eines i guants per a tothom.

La Plantada Popular és una activitat de caràcter familiar que s’ha convertit en una gran festa per als més petits, els grans protagonistes de la jornada. És per això que els participants podran gaudir d’un espectacle inicial pensat per als nens i nenes.

La plantada en xifres

L’any 2012 s’inicià aquesta proposta de caràcter ambiental. Des d’aleshores, més de 2.850 persones, entre adults i nens, han participat a l’activitat. Al llarg de les cinc primeres edicions, s’han plantat 3.550 plantes, entre arbres i arbusts de 16 espècies diferents i cada any el nombre de plantes ha anat en augment. El 2012 es van plantar 300 plantes, el 2013 un total de 500, el 2014 es van plantar 750 plantes i els anys 2015 i 2016 es van plantar 1.000 plantes cada any. Aquest any 2017 es plantaran 1.250 unitats.

Es calcula que més del 80% de les plantes han sobreviscut, per tant, prop de 3.000 plantes ja formen part de la vegetació del riu. Així doncs, 6 hectàrees de la zona del riu Francolí han incrementat la seva vegetació gràcies a la Plantada Popular.

Els treballs previs

L’Associació Aurora s’encarrega dels treballs previs i posteriors a la plantada. Un equip de 20 persones amb discapacitat mental realitza les tasques de preparació del terreny, com el desbrossat de la canya i altres plantes, així com la retirada de la brossa i les deixalles del tram on s’ha d’actuar. Posteriorment a la plantada, es realitzen treballs de manteniment de les plantacions durant 8 mesos. Aquestes tasques inclouen el reg de les plantes i la col·locació d’un encoixinat al voltant de les plantes.

tracking