Diari Més

Trànsit

La 'crisi' d'examinadors enfronta els membres de l'Associació d'Autoescoles

Sorgeix una plataforma que discrepa amb els arguments que defensa la presidència de l’entitat i planteja una denúncia davant Change.org

Les autoescoles i els alumnes resulten afectats quan un examinador no pot anar a la feina.

La 'crisi' d'examinadors enfronta els membres de l'Associació d'AutoescolesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació d’Autoescoles de Tarragona i un grup de professionals que ofereixen aquest servei i que estan creant una plataforma, discrepen per com s’està portant la polèmica sorgida pel nombre d’examinadors i les llistes d’espera que es produeixen. Mentre que el president de l’Associació, Carles Oliver, va manifestar ahir a Diari Més que «anar en contra de la Prefectura de Trànsit és una pèrdua de temps perquè està fent tot el que pot i només amb diàleg es pot arribar a la millor solució», el representant d’un grup de propietaris d’autoescoles contraris a aquest posicionament, Miquel Bové, va afirmar que «la nostra discrepància amb el president és absoluta i total».

La plataforma ha aprofitat Change.org per exposar la seva preocupació per les dificultats en què es troben els alumnes de les autoescoles pel nombre d’examinadors, que consideren «insuficient». La petició, dirigida a la DGT, ja havia aconseguit ahir 1.917 signatures de les 2.500 que volen, i en l’argumentació diu que «a causa de la falta d’examinadors en la Prefectura Provincial de Trànsit de Tarragona, les autoescoles de la província s’han vist obligades a autoregular-se per poder realitzar un examen pràctic almenys una vegada al mes». Afegeix que «aquest sector i els afectats demanen més examinadors per poder absorbir el volum d’alumnes existents».

Segons l’argumentació exposada pel grup al qual representa Miquel Bové, «en cas de no haver-hi autoregulació, s’incorreria en un greuge per als alumnes que, de suspendre l’examen, tindrien una llista d’espera de fins a dos mesos per tornar-se a examinar, reduint així les possibilitats d’examinar-se dins d’un mateix expedient, que té una caducitat de 6 mesos».

Per la seva banda, Carles Oliver va afirmar a aquest rotatiu que «aquesta campanya no és de l’Associació, sinó d’una autoescola». Va reconèixer que «falten examinadors, però hi ha altres sistemes per resoldre el problema». En opinió d’Oliver, la Prefectura «vol posar-hi solució, però hi ha una manca de pressupost i no es posen els mitjans necessaris». Oliver va informar que «el dilluns va venir un examinador en comissió de servei que s’estarà fins al 28 d’abril i el dia 23 de març vindrà un altre itinerant», amb la qual cosa «la situació millorarà».

Miquel Bové va aportar unes dades que demostren que la província de Tarragona té una de les ràtio més baixes pel que fa a la relació entre examinadors i nombre d’alumnes que aspiren a treure’s el premís de conduir. Aquesta ràtio es d’1,14, i només està per sobre de les de Saragossa, Madrid, La Rioja, Ciudad Real, Granada, Lleida i Màlaga. En l’escrit, es diu que dels 9 examinadors que hi ha per al conjunt de les comarques tarragonines, «un és un alliberat sindical, dos tenen a disposició quaranta hores cadascú per a feina sindical i un està inhabilitat». En aquest context, Bové va remarcar que «no es pot consentir que una mala gestió de l’Administració de l’Estat en sigui el principal motiu dels nostres mals de cap» i que quan un examinador no acut al lloc de treball, «unes empreses i uns alumnes en surten perjudicats». Bové aconsella reclamar en oficines del consumidor i anar al Síndic de Greuges.

tracking