Diari Més

Les persones amb cadira de rodes podran sortir a la processó

Així ho confirma La Sang, entitat organitzadora, després de la petició d’una confrare

Els Armats de la Sang sortint de l'església de Natzaret, durant la processó de Divendres Sant.

Les persones amb cadira de rodes podran sortir a la processóACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Tarragona, entitat organitzadora de la processó de Divendres Sant, ha comunicat que les persones amb cadira de rodes que vulguin participar en la processó ho podran fer. Aquesta informació arriba després que, Diari Més fes pública la reivindicació de Paqui Bori, una confrare de la Cofradía del Cristo del Buen Amor, que demanava poder sortir a la processó amb cadira de rodes.

La Sang assegura en el comunicat que cap dels membres de la Junta Directiva actual ha rebut, en cap moment, «una petició per a donar permís a una confrare que pateix un problema de salut i ha d’anar amb cadira de rodes a la processó de Divendres Sant». Aquest extrem contradiu la versió inicial del president de la Cofradía del Cristo del Buen Amor, José María Santiago, que va assegurar a Diari Més que, «abans d’acabar l’any i durant una reunió, vaig fer la petició a un membre de la junta de la Sang, que em va respondre que no era possible la participació de la nostra confrare». La versió del president del Cristo del Buen Amor ha canviat, després que ahir, també a través d’un comunicat, va assegurar que «en cap moment es va fer la petició a La Sang».

La congregació encarregada de l’organització de la processó de Divendres Sant ha volgut destacar que «no hi ha hagut cap resposta negativa a la participació de persones amb cadira de rodes». Per la seva banda, la confrare que toca la corneta amb la banda de la Congregación del Cristo del Buen Amor i que va reivindicar poder sortir a la processó de Divendres Sant amb cadira de rodes, Paqui Bori, ha volgut agrair als organitzadors de la processó la decisió presa i ha destacat la voluntat que ha mostrat l’entitat. «Espero que això creï un precedent i que, la Setmana Santa, estigui oberta a tothom», diu Bori.

Trobada d’aspirants

Per altra banda, la Congregació de la Sang celebra, aquest dissabte 18 de març a l’església de Natzaret, la Trobada d’Aspirants de l’entitat. L’acte començarà a les cinc de la tarda i servirà perquè els infants es retrobrin i gaudeixin de les activitats que prepara la congregació. La trobada comptarà amb un audiovisual de la història de la secció i unes fotografies de la Setmana Santa 2016 on els més petits seran protagonistes. Per últim, els aspirants podran gaudir d’una visita a la Sala dels Armats.

tracking