Diari Més

La rumba catalana es presenta per a ser escollida patrimoni cultural de la humanitat per la UNESCO

L'acte tindrà lloc a la Capsa de Música el dia 16 a les 19,30h

Gato Pérez, un dels precursors de la rumba catalana.

La rumba catalana es presenta per a ser patrimoni de la UNESCOYoutube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Capsa de Música acull, el dia 16 a les 19,30h, la presentació de la candidatura de la rumba catalana a la Unesco. L’acte, organitzat per l’Associació de Músics de Tarragona (AMT), es realitzarà al magatzem 1 de l’antiga fàbrica Tabacalera (avinguda Vidal i Barraquer s/n de Tarragona) dins el cicle ‘Capsa i Tertúlia’.

L'acte comptarà amb la presència dels portaveus de la candidatura David Coll, director de l’Escola de Música Moderna de Girona, i Hervé Parent, director adjunt de la Casa Musical de Perpinyà.

La candidatura va néixer el març de 2015, amb una taula rodona a l’ESMUC. Al juliol d’aquell any es va formalitzar i, a més, va rebre el suport del Ple del Parlament de Catalunya.

L’objectiu principal és la inclusió de la rumba catalana a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la Humanitat de la Unesco, un reconeixement que tenen altres elements com els castells o la Patum de Berga. També consideren com a objectiu remarcar la rumba catalana com una de les aportacions del poble gitano a la cultura urbana europea contemporània, en un moment en què aquesta minoria viu situacions complicades a molts països del continent.

La candidatura de la rumba catalana compta amb el suport tant d’Espanya com de França, la qual cosa augmenta les possibilitats d’aconseguir aquest reconeixement.

tracking