Diari Més

Comerç

Els paradistes abandonen l'envelat provisional i preparen el nou Mercat

Els industrials estan ultimant detalls de les parades, però n’hi haurà algunes que no estaran llestes

Els propietaris netejaven les seves parades per deixar-les enllestides per dijous.

Els paradistes abandonen l'envelat provisional i preparen el nou MercatCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja ha arribat el moment. Alegria sí, però tristesa també. I és que deu anys és molt de temps. Els paradistes del Mercat Central abandonen l’envelat provisional, instal·lat al mes d’octubre del 2007, per preparar les parades al nou edifici. Fan el trasllat, però també alguna cosa més. Els paradistes han d’acomiadar-se de deu intensos anys, marcats per la crisi econòmica. Dissabte a la tarda, els propietaris de les parades van començar a traslladar la maquinària d’un lloc a l’altre. Ahir al matí, tot i ser diumenge, també hi havia paradistes fent feina. Està previst que gairebé totes les botigues estiguin enllestides per poder obrir dijous, dia d’inauguració del nou Mercat Central. Tot i així, la presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Maria Virgili, ha assegurat que «el ritme de treball és frenètic, però hi haurà una o dues parades que no arribaran, però obriran igualment».

Les converses entre els paradistes emocionen. «Ens costarà això de canviar de veïns, però ens adaptarem», «semblava que no arribava mai, ara ja ho tenim aquí i ens fa pena deixar l’envelat», «els industrials m’han dit que fins dimarts no podran posar-me les llums». Aquestes i altres són algunes de les frases d’uns paradistes nerviosos i, a la vegada il·lusionats. S’acaba una etapa i en comença una altra.

El gran dia

Espimsa ha preparat una sèrie d’activitats festives per obrir les portes del nou edifici, dijous 16 de març. A partir de les deu del matí, el Cor Àncora i l’animació teatral amb Toc de Gresca i Stromboli Jazz Band posaran el ritme al nou Mercat Central. A la tarda, de dos quarts de set fins a les nou, es realitzarà una animació teatral amb La Faixsula-(H)istriònis i la Xaranga Tocabemolls Cuplets catalans de l’Estudi de Música amb Cantabambolines. Divendres 17 de març, de les cinc a les set de la tarda, se celebrarà, a l’interior del mercat, el Màster Mercat Jr. Tallers de gastronomia infantil.

Els paradistes encara treien maquinària de l'envelat provisional.

Els paradistes abandonen l'envelat provisional i preparen el nou MercatCarla Pomerol

tracking