Diari Més

Obituari

Mor el tarragoní Pere Godall, un dels últims supervivents de la Lleva del Biberó

Va presidir l'agrupació de supervivents de la Lleva del Biberó

Pere Godall va ser protagonista del darrer capítol del programa 'Trinxeres' de TV3.

Mor el tarragoní Pere Godall, un dels últims supervivents de la Lleva del BiberóTwitter @SMunne

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tarragoní Pere Godall, últim president de l'agrupació de supervivents de la Lleva del Biberó, ha mort als 96 anys. El conseller d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals de la Generalitat, Raül Romeva, ha expressat les seves condolències a la xarxa social Twitter. «Ha mortPere Godall, supervivent de la Lleva del Biberó. Ell no va oblidar la seva història; nosaltres tampoc podem fer-ho. Descansi en pau», ha tuitat Romeva.

Nascut a Tarragona el 1920, Godall va estudiar música i als 15 anys va fundar, junt als seus germans, el Trio Godall. Més tard va crear i dirigir l’Orquestra Godall, formada per nou músics. El pare del tarragoní va morir durant la Guerra Civil, motiu pel qual Pere Godall va entrar a l’exèrcit, formant part dels nois de la Lleva del Biberó.

L’any 1941 va començar a treballar d’auxiliar administratiu al Banc Espanyol de Crèdit a Tarragona. En aquesta companyia va desenvolupar la seva vida laboral fins ostentar el càrrec de director de sucursal. Per altra banda, i pel que fa a la música, Godall va ser director en diverses orquestres, així com compositor i professor.

L'Ajuntament de Tarragona trasllada el seu condol a la família

L'Ajuntament de Tarragona també ha lamentat amb un comunicat la mort de Pere Godall, a qui el consistori va atorgar el 2003 el diploma de Serveis Distingits per la seva trajectòria vital i artística. El consistori destaca la col·laboració del tarragoní amb el documental Tarragona sota les bombes (1937-1939), que va produir l'Arxiu Municipal. Aquest audiovisual forma part dels elements que integren la museïtzació del refugi antiaeri que es troba en el Palau Municipal i es projecta a l'interior del mateix en el transcurs de les visites guiades que es programen.

tracking