Diari Més

Urbanisme

L'entrada a la ciutat per l'N-240 comptarà amb 300 habitatges més

L’Ajuntament confirma que ja es pot desenvolupar el Pla Parcial número 1

Zona on s'executarà el pla, previst per al primer trimestre del 2018.

L'entrada a la ciutat per l'N-240 comptarà amb 300 habitatges mésGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona continua creixent i aposta per cohesionar diversos punts de la ciutat. Així ho demostra la posada en marxa del Pla Parcial número 1, situat al costat de la carretera N-240, davant del Parc de la Col·lectiva o de les conegudes cases barates, a l’entrada de la ciutat per l’avinguda d’Andorra. El pla preveu 300 habitatges en aquella zona, que podrien començar a construir-se a principis del 2018, segons explica el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Milà.

Aquest Pla Parcial número 1, que actua com a complement del Pla Parcial 2 –el de la zona de l’hospital Joan XXIII–, va aprovar-se de manera definitiva fa uns deu anys aproximadament. El problema és que no es podia executar perquè la Llei d’Urbanisme marcava que, per poder portar-lo a terme, era necessari la garantia que el 12 per cent del cost de la urbanització havia d’anar a càrrec dels propietaris. La setmana passada, l’Ajuntament va rebre l’aval imprescindible i «ja hem passat comptes a la Generalitat», explica el regidor. El següent pas és publicar-ho al Diari Oficial de la Generalitat, «llavors el pla ja serà executable», afegeix Milà.

Són molts els propietaris que tenen terrenys en aquella zona, entre ells, una entitat bancària. L’espai subjecte al Pla Parcial número 1, va des de darrere de l’edifici,i que actualment es troba en construcció, i fins al carrer Pi i Maragall. Milà ha volgut destacar que l’edifici en construcció no està inclòs al PPU1. «Es tracta d’un espai petit, d’un triangle, però que gràcies a la seva urbanització, la ciutat gaudirà d’una entrada digna. Fins ara, aquest era un racó abandonat i no ens podem permetre tenir-ne», assegura el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, qui va afegir que «l’estètica dels 300 nous habitatges serà com la dels pisos del PPU2, de la zona de l’hospital Joan XXIII. Serà una urbanització molt similar». Cal recordar que un 30 per cent d’aquests habitatges seran de protecció civil, tal com marca la llei.

«Aquesta és una mostra que els procediments urbanístics són lents i que volen el seu temps per poder executar-los», deia el regidor Milà, fent referència als plans parcials que són motiu de polèmica aquests últims temps: el d’Ikea i el de la Budellera.

tracking