Diari Més

Una particular visió dels usuaris de l'estació de busos, protagonistes d'un nou mural

Estació Creactiva de Künstainer inaugura una nova obra de l'artista Hyuro

Hyuro mentre realitzava el mural.

Una particular visió dels usuaris de l'estació de busos, protagonistes d'un nou muralKünstainer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'estació d'autobusos de Tarragona presenta, en el marc del programa d'intervencions d'art contemporani Estació Creactiva de Künstainer, un nou mural de més de 60 metres realitzat per l'artista argentina Hyuro. Amb el nom de 'Ser nadie, ser cualquiera, ser todos' l'obra, situada davant de l'andana principal, és una particular visió de les persones que transiten l'estació. La pintura mostra dos grups de figures misterioses i simbòliques, en gestos quotidians.

En el mural es repeteix la frase 'Ser nadie, ser cualquiera, ser todos' com un mantra que adreça a l’espectador el sentit de l’obra. «Qui som en un espai anònim, de trànsit, que no pertany a ningú. Però som, ens relacionem. Som iguals al carrer. El carrer, l’espai públic, l’espai democràtic. Som qualsevol». Algunes figures estan extretes de retrats d’usuaris de l’estació.

La inauguració del mural tindrà lloc dissabte vinent, 11 de març, a les 20 hores. Hi actuarà el grup de versions En la Hierba+La Amiga Cuerda, i també hi tindrà lloc l'aportació teòrica del catedràtic d’antropologia social de la URV Joan Josep Pujadas.

Una muralista internacional

Hyuro és una artista argentina afincada a València. Una muralista de reconeguda trajectòria professional, que l’ha dut a realitzar murals a tot el món, com Miami, la Xina, Alemania i Noruega. El seu estil és realista i acadèmic, però enigmàtic, i amb tons sobris i urbans. Destaca el sentit polític de les seves obres, que solen portar cap a una reflexió profunda.

tracking